Sivut

4. tammikuuta 2011

Lastenhuoneen sisustus

Jokainen "lapsellinen" on varmasti törmännyt siihen, että lapsen huoneessa on liikaa tavaraa, paljon värejä ja useimmiten sekavan näköistä. Tavaran määrä ja värikkyys saa kokeneemmankin sisustajan helposti itkun partaalle. Kuinka sitten vastata tähän haasteeseen?

Tässä pienen pieni lista, joka auttaa lastenhuoneen sisustuspulmissa:

1. Aivan ensin: muistuta itseäsi, että lapsen huone on pienen ihmisen huone ja sen tulisi olla asujansa näköinen (ei äidin tai sisustussuunnittelijan näköinen) ja kaikki huonekalut tulisi olla lapsen korkeudella. Jos et osaa hahmottaa tätä, polvistu lattialle ja katsele maailmaa lapsesi näkövinkkelistä. Saatat huomata yllättäviä seikkoja.

2. Kiinnitä erityistä huomiota turvallisuusseikkoihin. Varsinkin pienten lasten kohdalla kaikki yli 60-senttiä korkeat huonekalut on syytä kiinnittää seinään tai varmistaa, etteivät ne pääsee kaatumaan.

3. Ota lapsi mukaan suunnitteluun: kysy esimerkiksi lapsen 3 lempiväriä paremmuusjärjestyksessä ja 3 lempilelua. Näiden perusteella saatat löytää huoneelle teeman ja värimaailman. Väriyhdistelmiä voitte yhdessä miettiä vaikkapa maalivärilastujen avulla.

4. Lasten lelut ovat usein värikkäitä ja lapset ylipäätään rakastavat värejä. Älä pelkää käyttää niitä!

5. Saat värikkäästä kokonaisuudesta hillitymmän näköisen, kun yhdistät siihen isoina pintoina helmenharmaata, beigeä, vaalean ruskeaa tai luonnonvalkoista.

6. Jos haluat korostaa kontrasteja ja tuoda värikylläisyyttä entistä enemmän, valitse peruspohjaksi valkoinen, mutta karsi silloin värillisten lelujen määrää ja valitse vaikkapa lapsesi lempiluista jokin väriskaala (esim. paloauton punainen-musta-keltainen), joka toistuu huoneen eri kolkissa.

7. Jos huone on erityisen pieni, suosi vaaleita pintoja, sillä ne avartavat. Jos tila on matala, suosi esimerkiksi verhoissa tai tapeteissa pystyraitoja ja muualla vaaleita sävyjä - ne nostavat tilaa ja antavat tilaa hengittää.

8. Panosta lapsen huoneessa erityisen paljon säilytysratkaisuihin. Hommaa leluille omat säilytysrasiat ja merkatkaa niihin yhdessä, mitä ne sisältävät. Pienten lasten kanssa on tärkeää, että lelulaatikot ovat helposti avattavia ja turvallisia. Isompien kanssa voidaan vaikka yhdessä tuunata vanhoja laatikoita helmiäislasyyrilla, magneettimaalilla tai vaikkapa liitutaulumaalilla yhtenäisen näköiseksi.

9. Karsikaa leluja yhdessä - antakaa vanhat kierrätykseen ja laittakaa rikkinäiset roskiin. Siistissä huoneessa on paljon mukavampaa leikkiä ehjillä leluilla.

10. Jos samassa huoneessa asustaa useampi lapsi, huomioi kummankin lapsen mieltymykset ja tehkää yhteinen suunnitelma siitä, millainen huoneesta tehdään.

Kuukauden vinkki: piirustukset ja taideteokset esille ja talteen
Tarvitset vain pätkän narua ja pyykkipoikia ja valmista tulee.
Älä kuitenkaan unohda turvallisuusseikkoja..


Kirjoituksen kuva © Sisustusassari

2 kommenttia:

  1. Kuukauden vinkkiin lisävinkki: kauniit, koristellut pyykkipojat. Esim. meillä joulukortit ovat roikkuneet seinällä ruskeassa hiukan "pörröisessä" narussa puna-valko-kultaisilla pyykkipojilla ripustettuina. Ostin Tiimarista - mutta puisiin pyykkipoikiin voi maaleilla tai vaikka tusseillakin kuvioita piperrellä itsekin omien väritoiveiden mukaan. Ihan hauskaa askartelua vaikka lastenkin kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä lisävinkki Tiina! Olen itsekin miettinyt pyykkipoikien koristelua, mutta on jäänyt toistaiseksi mietinnän asteelle.

    Pyykkipoikien koristelumahdollisuudet ovat rajattomat :)

    VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)