Sivut

5. tammikuuta 2011

Loppiainen tuo uuden kevään mukanaan

Joulun aika on kodeissa perinteisesti tunnelmallista ja myöskin sisustuksellisesti runsauden aikaa. On kuusta, koristeita, klitteriä ja muuta ihanaa sisustussälää. Loppiainen - joka päättää joulunpyhät - koittaa useiden mielestä liiankin varhain. Sen ei kuitenkaan tarvitse merkitä kodin riisumista kauneudesta ja koristeista, vaan se antaa mahdollisuuden uuteen alkuun ja somistuksiin. Uusi kevät on jälleen alkamassa: päivät alkavat pidetä ja valon määrä lisääntyy. Puetaan koti sen mukaisesti ja tuodaan sisälle alkavan kevään iloa kukkasin.

Tulppaniniput ovat jälleen ilmestyneet upeassa väriloistossaan kauppojen hyllyille ja nyt onkin mitä mainioin aika tehdä niistä kauniita kukka-asetelmia tammikuun päivien iloksi. Alla olevilla ohjeilla onnistut kukka-asetelman teossa tuossa tuokiossa.

Tämän asetelmaan tarvitset:
- aikaa 5-10 minuuttia
- nipun (tai kaksi) tulppaaneita
- vähintään 20 senttiä korkean maljakon
- pestyä koristesoraa tai mitä tahansa koristekiviä ja
- muutaman puusta pudonneen lehden oksan tai mustikanvarvun.


Aloita asetelman teko laittamalla koristesoraa/kiviä maljakon pohjalle noin 5 senttimetrin syvyydelle. Kaada sen jälkeen kylmää vettä sen verran, että vettä on maljakon pohjalla korkeintaan 10 senttiä (sora mukaanluettuna). Tulppaanien lehdet eivät saa mojua vedessä, koska lehtien vaikutuksesta vesi muuttuu sakeaksi, haisevaksi ja limaiseksi hyvin nopeasti. Liiallisesta veden vaikutuksesta tulppaanit myös kasvattavat varttansa pidemmäksi. Lisää veteen pari kourallista puhdasta lunta tai jäänpaloja. Se auttaa tulppaaneja pysymään kauniina pidempään ja tulppaanit aukevat tällöin hitaammin lämpimässä huoneilmassa.


Leikkaa jokaisen tulppaanin varresta pieni pala pois veitsellä,jotta varsi saa uutta imupintaa. Asettele sen jälkeen tulppaanit maljakkoon. Lisää lopuksi oksat tai varvut ja muut mahdolliset koristeet. Asetelma säilyy hyvänä yleensä noin viikon verran - saattaa säilyä pidempäänkin, jos asetelma siirretään yöajaksi hieman viileämpään tilaan. Muista vaihtaa tulppaanien vesi aika ajoin ja katkaista varsiin uutta imupintaa.

Vinkki: saat asetelmaan raikkautta, kun laitat siihen vähintään kahta
eri väristä tulppaania ja jotain tummaa tai vaaleaa koristetta tuomaan kontrastia.
Muista, että yleensä ihmissilmä poimii voimakkaat kontrastit ensin.

 

Kirjoituksen kuvat © Sisustusassari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)