Sivut

5. helmikuuta 2011

Persoonallinen lahja: itse tehty muistitaulu

Persoonallinen tuparilahja ilahduttaa saajansa.
Sain ystävältäni Heleniltä ihanan ja käytännöllisen tuparilahjan uuteen kotiimme - nimittäin hänen tekemänsä muistitaulun. Taulussa on meidän sisustukseemme sopivat värit ja tyyli sekä tietenkin se olennaisin eli korkkitaulu ja valkotaulu magneeteilla. Kiitos Helen tästä ihanasta lahjasta!

Jos olette kiinnostuneet siitä, kuinka tämä taulu valmistui, laittakaa kommenttia, niin kyselen itse muistitaulun tekijältä ja jaan ohjeistuksen täällä :)

6 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kiinnostaa kuulla, miten toteutus on saatu aikaan :) Todella kaunis muistitaulu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos!:) se oli tosi mukava tehdä ja ideoida:)) eri kankaalla sitä sä ihan erilaiseen esim, jos halua väriä.Ne mustavalkoiset kuvat voi vaihta myös. Halusin Marikalle jotain neutrali pohjasta, sitten hän voi itse sitä muokkailla jos halua:))

  VastaaPoista
 3. Ihana! Miten tämä on tehty. Onko tuo valkoinen pohja jonkun firman (minkä?) ja sitten on tuunattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain taulun lahjaksi ystävältäni, joten en tiedä, minkä toimittajan tuo alkuperäinen taulupohja on, mutta sen tiedän, että tuo on ollut alunperin puunvärinen. Ystäväni on siis maalannut pokat valkoiseksi ja päällystänyt korkkiosan valkoisella pellavakankaalla ja mustilla silkkinauhoilla. Tuo keskiosan "valokuvakehys" on koristeltu tapetilla.

   Poista
 4. Tässäpä juurikin idea, jota olen joskus suorastaan kaivannut! Eli olen joskus miettinyt, pitäisikö tälle harvapäälle laittaa seinälle työpöydän viereen korkkitaulu tmv. muistia tukemaan ja millä konsteilla siitä saisi sisutukseen sopivan. Ajatus vaan on aina jäänyt kesken tai edennyt korkeintaan sille tasolle, että laittaisi esim. kunnon taulukehykset ja ehkä maalaisi korkkipohjan (voiko sitä maalata?). Sitä vaan en vielä ole ratkaissut, millä tauluun kertyvät lippuset ja lappuset saisi pysymään maltillisen näköisinä...

  Eteisessä meillä kyllä on söpö magneeteillakin toimiva liitutaulu ruskeilla puukehyksillä, Indiskan tyyliä, siinä vaan se liitutauluominaisuus toimii huonosti... Tarkoitus oli laittaa siihen aina aamuksi muistutuksia esim. kouluun ja päiväkotiin tarvittavista erikoisvarusteista.

  VastaaPoista
 5. Hei, korkkitaulun voi tosiaan maalata, mutta kannattaa käyttää vanhaa niksiä, jotta korkkipinta ei myöhemmin halkele, kun kiinnität siihen nastoja. Eli laita maaliin vettä ennen korkkipinnan maalaamista.

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)