Sivut

24. helmikuuta 2011

Uudiskohteen pintamateriaalit, osa 1: olohuone ja eteinen

Nyt Te hyvät lukijat pääsette aivan ensimmäisten joukossa tutustumaan juuri valmistuneeseen omakotitaloon, jossa olen saanut olla kodin pintamateriaalien ja sisustuksen suunnittelijana. Suunnittelu yhdessä perheen kanssa oli mukavaa ja erittäin antoisaa. Oheiset kuvat on otettu juuri ennen muuttoa, joten suokaa anteeksi, jos ette vielä pääse ihastelemaan kauniita esineitä. Niiden kuvien aika on myöhemmin, jos asukkaat suinkin vielä päästävät minut kameroineni sisään :)

Kerron hieman taustaa projektista: Kohteen pintamateriaalisuunnittelussa oli alusta asti otettava huomioon lapsiperheen tarpeet, etelän puolen voimakkaasti vihertävä luonnonvalo (korkea kuusimetsä talon vieressä) sekä talopakettitoimittajan toimitussisältöön kuuluvat tuotteet, kuten esimerkiksi mukana tuleva laminaattilattia ja takkapaketti.

Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.

Asukkaat toivoivat kodiltaan harmonista ja selkeää ilmettä. Tätä lähdettiin tavoittelemaan lähiväriharmonialla ja luonnonläheisiä värisävyjä käyttämällä. Kaunis harmaa sävy toistuu talossa eri pinnoilla ja sitä rytmittää sekä valkoinen että tummanharmaa - paikka paikoin myös aavistus beigeä. Pääpaino on valkoisilla huonekaluilla ja isoilla vaaleilla pinnoilla. Tilaan tuodaan näin avaruutta ja valoa. Voimakkaita kontrasteja ei pintamateriaaleissa ole, vaan kontrasteja ja kiintopisteitä tuodaan tilaan tekstiilein, valaisimin, koriste-esineillä, kukilla ja huonekaluilla. Olohuonetta ja eteisaulaa yhdistetään jatkamalla olohuoneen monochrome-metsäkuviota eteisen puolelle, aina vaatekaapin sisään saakka.

Lämpimän ruskea lattia on väriltään suklaalatte (Choco Latte) ja se on Karitman Exquisit-malliston lankkumallinen laminaatti. Olohuoneen tapetti on Econ Wood 9713.

3 kommenttia:

  1. Hei! Ihanat rauhalliset värit! Muistatko mikä tuon olohuoneen seinäväri oli?

    VastaaPoista
  2. Hei Maria! Kiitos kommentista ja kysymyksestä :) Seinän väri on Tikkurilan X487.

    VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)