Sivut

13. maaliskuuta 2011

Uudiskohteen pintamateriaalit, osa 2: keittiö

Suokaa anteeksi blogihiljaisuus. Tässä on käyty läpi sellainen putki erinäisiä lastentauteja, että toipuminen on vienyt aikaa. Tässä nyt kuitenkin lupaamani seuraava osa 2: uudiskohteen keittiön kuvista ja suunnittelusta. Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin, kuvat on otettu ennen muuttoa, joten tässä postauksessa kiinnitetään huomiota pääasiassa valittuihin pintamateriaaleihin.

Pintamateriaalien suunnittelun lähtökohtana olivat neutraalit ja luonnonläheiset värisävyt, sillä ne luovat asukkaiden toivoman rauhallisen tunnelman. Neutraalien ja luonnonläheisten pohjavärien kanssa on helppo vaihtaa sisustuksen tunnelmaa tekstiilein vaikkapa vuodenaikojen mukaan. Lisäksi ne kestävät erinomaisesti aikaa.


Suunnittelukohteeni keittiössä painotutaan vaaleisiin pohjaväreihin: valkoiseen ja harmaan beigeen. Tätä ryhdittää hieman tummempi, ruskehtava lattia. Keittiön sijoittuminen pohjoispuolelle tuo tilaan kylmän sävyistä luonnonvaloa ja värisävyiksi on tällöin hyvä valita hieman lämpimämpiä sävyjä ellei halua tilaan tarkoituksella "kalseaa tunnelmaa".

Keittiökaappeihin valittiin valkoiset maalatut peiliovet, jotka mukailevat talon muuta tyyliä. Välitilan laataksi valittiin lämpimän sävyinen harmaa-beige Pukkilan laatta Arkitekt Color 97x296 mm, joka saumattiin vaaleanharmaalla. Keittiön seinissä muualla on maalipinta: Tikkurilan sävy vaaleanharmaa X486. Keittiön taso on betonijäljitelmäistä laminaattia.

Kuvissa näkyvä ruokapöytä on Pohjanmaan Metro-pöytä, kooltaan 140x140 cm. Ruokapöydän tuoli on Taru-tuoli. Yleisvalaisimena keittiössä on katossa kaksi Hilary-plafondia kooltaan 18x18 cm ja välitilassa loisteputkivalaisimet. Keittiön ruokapöydän päälle valaisimeksi valitaan Lokki-valaisin, joka on ollut asukkaiden pitkäaikainen haave.

6 kommenttia:

 1. Kiva ja hyödyllinen uusi blogi! Teemme juuri remonttia pieneen ok-taloon, jossa menee kaikki pinnat uusiksi. Täältä sain paljon uutta ja hyödyllistä tietoa. Tämän sisustamasi talon värimaailma on juuri hakemaamme!

  Kenen ja mistä hankittu tuo neliskulmainen keittiön plafondi?

  Ja yksi kysymys koskien keittiötämme:

  *Huonekorkeus on vain 234 cm, joten kumpia yläkaappeja suosittelet matalia vai korkeita? Haluan tilan näyttävän avaralta ja ilmavalta. Keittiöömme on tulossa kiiltävät valkoiset suorat ovet ja tummanruskea laminaattitaso.

  T. Fanni80

  VastaaPoista
 2. Hei Fanni80 ja kiitos kommenteista. Tässä vastauksia kysymyksiisi:

  - Valaisin on kiinteästi asennettava Hilary-plafondi. Viime vuonna sitä myi ainakin lamppukauppa.fi, mutta enää tuotetta ei löytynyt heidän listoiltaan - harmi sinänsä. Heillä oli kyllä pari vastaavan tyyppistä valaisinta nyt mallistoissaan: pieni Dorothy ja Cybil.

  keittiökaapeista: Matalassa tilassa ilmavamman näköiset voisivat olla korkeat tai ns. puolikorkeat kaapit, koska niin hassulta kuin se kuulostaakin ne nostavat tilan pystylinjaa, mikä saa katon tuntumaan olevan korkeammalla. Matalissa kaapeissa ongelmana on myös tilanpuute, niihin on hankala laittaa hyllyt sellaisille välityksille, että saa tavarat kunnolla mahtumaan. Jos olet epävarma kaappien korkeudesta, suosittelen pyytämään kaksi vertailevaa havainnekuvalla olevaa tarjousta keittiötoimittajalta, jossa toisessa on esim. puolikorkeat tai korkeat kaapit ja toisessa ne matalat.

  Matalassa tilassa, joka tuo 234 on normaaliin verrattuna, kannattaa käyttää vaaleita ja aavistuksen kylmähköjä sävyjä esim. seinäpinnoilla, ne lisäävät tilantuntua. Myös vaalea katto avartaa osaltaan.

  Jotta osaisin enemmän auttaa, tarvitsisi nähdä keittiön pohja :) Toivottvasti sait näistä jotain apua :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksistasi!
  Auttoi kummasti tuon keittiön kanssa, koska en "maallikkona" tosiaan ymmärtänyt tota korkeiden kaappien "nostavaa" vaikutusta. :) Ja säilytystilan kannalta on juurikin noita korkeita mietitty...alunperin olisin halunnut vaakakaappeja,mutta niistä luovuttiin epäkäytännöllisyyden vuoksi. Tai kivojahan ne olisi, jos keittiö olisi todella iso.

  Jään seurailemaan blogiasi! :)

  T. Fanni80

  VastaaPoista
 4. Semmoinen jäi mainitsematta, että jos keittiö on kovin kapean mallinen i-keittiö (ikään kuin erillinen putki, joita näkee vanhoissa taloissa) niin silloin pystylinjat saattavat tehdä tilasta entistä kapeamman tuntuisen, mutta jos kyse on esimerkiksi L- tai U-mallisesta keittiöstä tai I-keittiöseinästä, jossa on tilaa ympärillä, niin silloin pystylinjat toimivat paremmin.

  VastaaPoista
 5. Tästä postauksesta näyttää olevankin hetki aikaa mutta kommentoinpa kuitenkin. Materiaalit ja niiden värit näyttävät mielestäni todella hyvältä yhdessä. Ja oli mielestäni tosi hyvä huomio että käyttää sisustuksessa sitten myös lämpimiä sävyjä kun pintamateriaalit ovat aika haaleita ja "kalseita" Tästä saakin hyviä vinkkejä kun meilläkin on juuri keittiöremontti menossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi ja tsemppiä keittiöremonttiinne :)

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)