Sivut

30. maaliskuuta 2011

Uudiskohteen pintamateriaalit, osa 4: Vanhempien makuuhuone

Tämä postaus jatkaa suunnittelemani uudiskohteen pintamateriaalien ja valittujen värien esittelyä. Suurin osa ottamistani kuvista on otettu ennen muuttoa, joten näissä kuvissa ei valitettavasti ole paljon rekvisiittaa. Asiaa on kyllä sitäkin enemmän.

Suunnittelukohteen makuuhuoneen sisustuksen suurin haaste oli makuuhuoneen pieni koko, noin 12 neliötä, ja huoneessa olevat kaksi ovea: ovi olohuoneeseen ja ovi pesuhuoneeseen. Tähän piti mahduttaa vielä kiintokalustekaapisto vaatteille, parisänky ja pinnasänky. Kun lisähaasteeksi annettiin etelän puolen vihertävä valon sävy (viereinen kuusimetsä) - oli haasteellinen paketti valmis.

Suunnittelussa lähdin hahmottamaan aivan ensiksi kalusteiden paikkaa, koska tuossa vaiheessa oli vielä mahdollista tehdä muutoksia ovien paikkoihin. Näitä jonkin verran fiksattiinkin. Kiintokalusteiden paikkaa oli helppo muokata 3D-suunnitteluohjelmassa, mutta saman voi tehdä myös paperista leikatuilla "huonekaluilla" mittakaavassa (yleensä 1:50 tai 1:20) olevaan huoneen pohjakuvaan.

Kun ovien ja kalusteiden paikat olivat selvillä oli helpompaa lähteä suunnittelemaan itse tilan tunnelmaa värien ja materiaalien keinoin.

Koska tila oli pieni ja etelän puolella, lähdin etsimään sopivia sävyjä ns. kylmistä sävyistä. Ne antavat tilalle rauhallisemman ja raikkaamman fiiliksen etelänpuolen lämpimän sävyisessä luonnonvalossa. Lisäksi kylmähköt sävyt lisäävät tilantuntua. Makuuhuoneen päätyseinälle asiakas halusi tehosteseinän isolla kuviolla, ja isokuvioisen tapetin tyylin esittämistä helpottaakseni, tein 2D/3D-luonnoksen siitä, miltä tila ehdotetulla BårasTapeterin Garden -tapetilla näyttäisi.

Muille seinäpinnoille valittiin aavistuksen taitettu valkoinen väri, himmeäpintainen maali sävy NSC S 0100-N. Se tuo tilaan valoa ja avaruutta, mutta ei ole liian kalsea kauniin helmiäistapetin parina. Lattiamateriaali on talopaketin mukana tullut Karitman Exquisit Choco Latte -laminaatti. Makuuhuoneen yhtenä katseenvangitsijan tapetin ohella tulee toimimaan tilaan hankittava Iskun valkoinen hohto-sängynpääty ja Ikean Maskros-valaisimen.

Tällainen siitä sitten tuli :)
---

Vinkki rakentamaan aikovalle
: Kun suunnittelet makuuhuonetta, pidä mielessä parisängyn mitat ja mahdollisen pinnasängyn paikka. Kokosuositus vanhempien makuuhuoneelle on 14 neliötä tai enemmän. Muodoltaan neliö on tehokkain, mutta tietenkin ovien ja ikkunoiden paikat vaikuttavat tähän.

Tämän uudiskohteen muiden tilojen pintamateriaalit löydät sivuston tunnisteesta: Uudiskohde 1

2 kommenttia:

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)