Sivut

9. huhtikuuta 2011

Esittelyvuorossa meitin sauna

klikkaa suuremmaksi
Pesuhuone-esittelyn jälkeen lienee luonnollisinta jatkaa saunan lauteille. Sauna onkin minulle se mieluisin paikka meidän kodissa ja ainaisena vilukissana viihdyn saunalauteilla usein. Kokoa saunallamme on nelisen neliötä ja se tuntuu ylellisen suurelta aikaisemman kotimme alle kahden neliön rivarisaunaan verrattuna.

Kun lähdin suunnittelemaan saunaa, sain inspiraationi vanhasta mieheni suvussa olevasta puusaunasta, jossa on musta sormipaneelikatto, valkeat seinät ja vanha kertalämmitteinen kivipesäkiuas. Siellä tunnelma on ihanan pysähtynyt, ja näkymä järvelle pienestä huuruisesta ikkunanraosta saa kiireisimmänkin ihmisen sielun lepäämään. Tätä samaa tunnelmaa halusin tuoda meidän saunaan - pysähtynyttä, kiiretöntä ja aidosti kodikasta.

Kun mieheni kanssa suunnittelimme saunaa, pohdimme lauderatkaisua pitkään. Halusimme ehdottomasti L-mallisen lauderatkaisun ja oli siinä ja siinä, että se mitoiltaan saatiin tilaan mahtumaan. Toiseksi halusimme koko alaosan peittävän keskilauteen, joka toimii ikään kuin pohjana lauteille ja sitä kautta pikkuneidin touhupaikkana. Näin voimme koko perhe nauttia saunanlauteilla ilman, että pikkuihminen on liian kuumassa.

Sauna katto on mustaa kuusipaneelia (STP), samoin kiukaan takaseinä. Näin lauteilta katsottuna katto ikään kuin jatkaa kulkuaan kiukaan taakse. Muualla seinissä on hieman leveämpää kuusipaneelia, joka on käsitelty lämpöpuuta jäljittelevällä värillisellä saunasuojalla. Lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa.

Valaistus saunassa on hoidettu katossa olevilla valokuiduilla ja yksinkertaisin valaisimin, jotka on asennettu lauteiden alle tuomaan epäsuoraa valoa. Useimmiten saunommekin pelkän tähtitaivaan alla - se on ihanan tunnelmallista ja sopivan hämyisää.

Näihin tunnelmiin - hyvää viikonlopun jatkoa!

3 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää teidän sauna ja kylpyhuone. Minäkin meinasin laittaa sitä samaista tummaa laattaa meidän kylpyhuoneeseen :) Näitä sinun postauksia on ihana lukea kun näistä paistaa läpi ammattimaisuus, ihan mahtavaa. Innolla odottelen taas seuraavaa postausta <3

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näyttää teidän saunakin:) Minäkin haaveilen noista "tähtitaivas"-ledeistä saunaan, niiden valossa olisi ihan saunoa rauhassa:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos kumpasellekin kommentista :)

  Syysunelma: Ledit on aivan ihanat, mutta kyllä niiden asentaminen oli työn ja tuskan takana :) Ledikuitujen pituuksissa on nimittäin suuria pituuseroja ja meillä se aiheutti asennusvaiheessa päänvaivaa, kun alkoivat kuitujen pituudet loppua kesken. Noh, hyvällä suunnittelulla saimme kuitenkin kaikki kivasti asennettua.

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)