Sivut

28. huhtikuuta 2011

Kevään projekteja jakkarasta 100 neliön remonttikohteeseen

Tämän kevään aikana on blogissani luvassa jos jonkinlaista ajatustenjakoa. On vanhojen huonekalujen uudistusta ja tuunausta, oman kotini sisustusratkaisujen esittelyä sekä ison remonttikohteen sisustusvalintoja ja niiden toteutumisen seurantaa. Olisikin kiva kuulla teiltä rakkaat lukijat, mitä ja millä laajuudella toivoisitte asioita käsiteltävän. Laittakaa siis ihmeessä kommenttia - nyt on vielä mahdollisuus vaikuttaa :)

Kevään iso remonttikohteeni on 100-neliöinen vuonna 1980 valmistunut kerrostaloasunto, joka on juuri vaihtanut omistajaa ja on nyt uudella omistajalla tyhjillään remonttia varten. Kyseessä on verrattain iso projekti, sillä asunnossa uusitaan kokonaan keittiö sekä laitetaan lisäksi kaikkien makuuhuoneiden pinnat uusiksi. Kylpyhuone ja wc eivät kuulu remontin piiriin, sillä ne on onnistuneesti ja uuden asukkaan onneksi hänen tyyliinsä sopiviksi remontoitu vuonna 2008. Remontin aikataulutoivomuksena on, että viimeistään kesällä perhe pääsee muuttamaan remontoituun kotiinsa.

Teen tähän 100 neliön kohteeseen kevään aikana:
- keittiön kiintokalusteluonnoksen (lopullinen versio kalustetoimittajalta)
- asunnon kalustesuunnitelman sekä
- pintamateriaalisuunnitelman.

Remonttikohteen keittiön alkutilanne
ja luonnos siitä, miltä uusi
keittiö voisi näyttää.
Suunnittelun lähtökohtina ovat ensisijaisesti lapsiperheen tarpeet, materiaalien ja pintojen helppohoitoisuus ja sekä ajattomuus. Tästä kerrostalokodista halutaan luoda perheelle pitkäikäinen ja toimiva koti.

Projektia voisi kuvata sanalla mielenkiintoinen, sillä asunnon pohja on hyvä ja asunnon kaikissa huoneissa on kivasti neliöitä. Läpitalon huoneistona valoa tulee lähes jokaiselta ilmansuunnalta, mikä entisestään lisää avaruuden tuntua tiloissa.

Perheen leikki-ikäiset lapset otetaan omien huoneidensa suunnitteluun mukaan leikin varjolla. He saavat värittää tekemiäni perspektiivikuvia mieluisikseen ja piirrellä huoneensa perspektiivikuviin vaikkapa kaikki tutut lelut paikoilleen. Ehkäpä saan lapsilta jonkin luovan idean suunnitelmieni tueksi :)

Asunnon keittiömuutoksessa toivomuksena on korkeat yläkaapit, lisää laskutilaa, mahdollisesti jopa yläsokkeli ja paljon säilytystilaa, joten näissä rajoissa mitään ihan villiä luovuuden puuskaa ei ole odotettavissa :) Uskon, että tarkalla suunnittelulla ja hyvillä materiaalivalinnoilla keittiöstä saadaan kiva kokonaisuus. Asukkaan haaveissa on kivitaso, mutta katsotaan, miten se saadaan istumaan budjettiin. Vinkkejä otetaan vastaan, jos tiedätte Pirkanmaalla "edullisia" kivitasojen toimittajia.

Muitakin projekteja on tiedossa, mutta niistä kerron myöhemmin lisää, kun aikataulut ja kuviot selkiytyvät.

P.S. Muista osallistua arvontaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)