Sivut

7. huhtikuuta 2011

Toimiva pesuhuone: meidän kodin aarre tarkemmassa syynissä

Olen saanut kyselyjä aikaisemmin esittelemästäni oman kotimme pesuhuoneesta ja siinä olleista pintamateriaaleista, tilan koosta ja pesuhuoneen toimintojen sijoittelusta. Myös parempia lähikuvia on toivottu, sillä aikaisemman postauksen kuva oli melko pieni. No tässä tulee asiaa  kiinnostuneille.
Klikkaa suuremmaksi

Pesuhuoneemme on kooltaan 6 neliötä ja sen toiminnot on sijoitettu kuvassa näkyvällä tavalla. Olemme itse olleet toimintojen sijoitteluun todella tyytyväisiä ja kyllähän niitä pitkään talon suunnitteluvaiheessa pohdittiinkin.

Peseytyminen onnistuu hyvin, vaikka molemmat suihkut olisivat yhtäaikaa käytössä. Tätä tietysti edesauttaa se, että suihkut ovat riittävän kaukana toisistaan. Tilaa on noin 80 senttiä suihkujen välillä. Keskellä pesuhuonetta on myös riittävästi tilaa pikkuneidin ammeelle ja muulle toiminnalle. Suihkuilta pesuhuoneen ovelle on riittävän pitkä matka, jotta vesi ei roisku sinne. Tämä mahdollistaa sen, että kylpyhuonematto saa olla paikallaan myös pesujen aikana. Pehmoiseen mattoon onkin kiva kuivata jalat peseytymisen jälkeen - eikä vesi kulkeudu jaloissa ympäri taloa.

Saunan ovi aukeaa tarkoituksella suihkuun päin, jotta pikkuihminen ei teloisi itseään kiinteään penkkiin saunaan mennessään. Kiinteä penkki ei ollut alunperin suunnitelmissa, mutta idea siitä syntyi, kun lattialämmityksen putket tarvitsivat tilaa pesuhuoneen puolelta. Putkiin pääsee käsiksi kodinhoitohuoneen puolelta kaappisyvennyksestä.

Pieni seinäke wc-istuimen vieressä antaa kivasti yksityisyyttä. Saunan lauteiltakaan ei näin näe suoraan wc-istuimelle. Seinäke on puolikorkea eli noin 160 senttiä korkea alumiinikehyksineen. Kehikon alla on antura, joka valettiin ja laatoitettiin, jotta lasitiiliseinäke saatiin asennettua suoraan lattian kaadoista huolimatta. Täyskorkea lasitiiliseinäke olisi ollut haasteellinen rakentaa ilman kunnon kehystä ja muurausta. Jos siis mielit isoa lasitiiliseinää - se täytyy aina muurata, jotta siitä tulee tukeva ja turvallinen. Huom. muurauksessa saumasta tulee huomattavasti näkyvämpi ja paksumpi kuin silikonisaumalla, alumiinikehyksellä ja asennuspaloilla.

Ja tähän loppuun vielä niitä parempia kuvia - olkaa hyvä. Pintamateriaalitiedot löytyvät aikaisemmasta postauksesta.

Suihkutermostaatti juoksuputkella Hansgrohe Ecostat 1001

6 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta!:) Ja sain tuosta uuden idean meidän kylpyhuoneremonttiin:) Kiitos siis sinulle!:)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla Syysunelma, että tarkemmasta esittelystä oli konkreettista hyötyä :)

  Tsemppiä ja voimia kylpyhuoneremonttiin!

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköinen kylpyhuone!! Rakentamissuunnitelmia kovasti ilmassa ja olen löytänyt blogistasi mukavia ideoita. Tässä tulisi yksi sisustusaiheinen kysymys... Nykyisessä rivitaloasunnossamme on pieni tuulikaappi, jossa tähän asti säilytetty vaunuja. Nyt alkaa lastenvaunujen aika olla ohi ja siihen kohtaan tarvisi keksiä jotain kalustetta. Siis kun ovesta tulee sisälle niin vasemmalle jää 60cm syvä ja 120cm leveä tyhjä tila. Olisko jotain kivaa ideaa mitä laittaa siihen? Joku korkeampi kaappi ja matala penkki viereen vai mitä muuta? Kiitollinen ideoista.
  ElinaM

  VastaaPoista
 4. Hei Elina M,

  Kiitos kysymyksestäsi. Pohtisin sitä toki laajemminkin, mutta ilman pohjakuvaa, se on hieman haastavaa.

  Itse lähtisin suunnittelemaan eteisessä olevaa tyhjää tilaa kysymyksellä: mitä tällä hetkellä eteisessä kaivataan lisää?

  Jos vastaus on "säilytystilaa", hankkisin kohtaan soveltuvan huomaamattoman säilytyskalusteen.

  Jos vastaus on "tilaa lapsen pukemiseen", laittaisin matalan penkin, jonka alaosa olisi laatikostot tai pyörillä vedettävät laatikot.

  Tällä tavoin kysymällä kysymyksiä itseltään voi selvittää tilan tarkoitusta paremmin ja se auttaa hahmottamaan sitä mitä kohden suunnittelua kannattaa viedä.

  Eteisessä, jos jossain, kannattaa panostaa suunnittelussa arjen käytännöllisyyteen, materiaalien kestävyyteen ja siihen, että tavarat on mahdollista piilottaa katseilta. Eteinen on nimittäin se, mitä kodistasi näkyy ensimmäisenä :)

  VastaaPoista
 5. Niin tuo "tilaa lapsen pukemiseen" kohdassa tarkoitin sitä, että aikuinen istuu penkillä kun lasta puetaan. Jos eteinen on kovin kapea, voi tietenkin olla helpompaa pukea aivan muualla :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä säilytystila ei olisi pahitteeksi. Kenkiä yms. riittää. Tässä vaiheessa lapsia täytyy auttaa pukemisessa, mutta tämä asunto lähteekin myyntiin tod.näk. ensi vuonna. :) Tuulikaappi on pieni. Väliovi aukeaa oikealle ja sillä puolen ei tilaa ollenkaan. Kun ovesta astuu sisään ainoa ns. vapaa tila, jossa ei kävellä, on vasemmalla tuo 60x120cm. Löysin sisustusunelmia blogista mukavan tuulikaapin idean. Kivat vetolaatikot, jossa ritiläpohja. Mietin vain mihin vieraat laittaisi kenkänsä? Ja kuinka täydeltä tuulikaappi näyttäisi jos siihen tulisi matala vetolaatikko+korkeampi vaatekaappi rinnakkain (á60cm). Pohdiskeltavaa riittää, kun on niin vaikea kuvitella miltä näyttäisi valmiina.
  Ja kuullostaa varmasti tosi sekavalta.. Eiköhän tässä joku päivä selkene tämä homma.
  ElinaM

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)