Sivut

24. toukokuuta 2011

Adobe Kuler - mahtava työkalu väriyhdistelmien tekemiseen

Jokainen oman kotinsa väriyhdistelmiä pohtinut on varmasti kaivannut jotain kättä pidempää sen ns. värisuoran tekemiseen. Tässä yksi loistava ilmaisohjelma siihen - nimittäin Adobe Kuler.

Adobe Kulerin käyttöliittymä on helppo ja käyttäjäksikään ei ole pakko rekisteröityä. Jos kuitenkin väriyhdistelmiä mielii tallentaa, täytyy käyttäjäksi rekisteröityä (ilmaista ja helppoa sekin). Kirjautumisen etuna on, että sitä kautta pääsee katselmaan myös muiden tekemiä väriyhdistelmiä - sieltä löytyy toinen toistaan upeampia yhdistelmiä :)

Tämä kuvakollaasi ja siinä näkyvä lopullinen väripaletti on tehty
Adoben Photoshop Elementsillä (kaupallinen ohjelma)
Itse olen Kulerilla tehnyt jo muutaman värisuoran käyttööni. Mm. remontoitavan keittiön värisuoran loin juuri tämän ohjelman avulla.

Kulerissa hienoimpia juttuja on se, että inspiraation lähteenä voi käyttää kuvia esim. luonnosta tai ihan mistä itse tykkää.

Tässä vielä kuvankaappauskuvia Kuler-ohjelmasta. Käytin esimerkkinä orchidean kuvaa, jotta näette, miten kivasti värejä voi kuvasta poimia. Värejä pystyy helposti muuttamaan ohjelmassa Mood-kohdasta ja väripisteitä siirtämällä.4 kommenttia:

 1. Kävin pikaseen kurkkaamassa vinkkiäsi, mutta vaatii multa kunnollisen keskittymisen, jotta ymmärrän mitä tehdä =)
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. FanniAuroora: oot kyllä oikeassa, ohjelman käyttö vaatii keskittymistä :)

  Alkuun pääsee siten, että klikkaa sitä vas. reunan Create-painiketta. Sen jälkeen ohjelma avaa näytölle esimerkkikuvan (puna-keltainen kukka), josta on poimittu 5 väriä värisuoralle. Voit siirrellä väripisteitä hiirellä raahaten haluamaasi kohtaan. Voit myös painaa vas. reunan Mood-valikosta eri moodeja päälle eli kirkas värisuora, tumma värisuora jne.

  VastaaPoista
 3. ihanaa, kiitos vinkistä!
  Tällaista työkalua aina tarvitaan

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)