Sivut

14. toukokuuta 2011

Taulu täynnä tunnetta

Lauantaipäivän ratoksi ajattelin kertoa teille eräästä projektista: Olen nimittäin jo pitkään yrittänyt kuvata sellaisia tilannekuvia, jotka kertoisivat niistä asioista, joista tyttäreni nauttii suunnattomasti (kuten piirtäminen ja tanssiminen) ja joista välittyisi se rakkauden ja huolenpidon tunne, jota me mieheni kanssa tunnemme pientä tytärtämme kohtaan. Ajatuksena taustalla on ollut kuvien saaminen kehykseen ja seinälle :)

Kuvaaminen aidoissa tilanteissa on ollut yllättävän haastavaa ja vasta järkkärikamerahankinnan myötä olen onnistunut tallentamaan noita ihania mikroilmeitä ja sekunteja, joista olen pokkarin kanssa voinut vain haaveilla :) Nyt olen kuitenkin vihdoin saanut 7 kuvan sarjan täyteen, tulostettua kuvat valokuvapaperille ja laitettua kehykseen seinälle. Sanotaanko näin, että kuvien valintaprosessi oli se kaikkein vaikein vaihe.

Taulu on kodissamme kunniapaikalla ruokailutilan seinällä ja sitä tuleekin tuijoteltua joka päivä monta minuuttia. Tällä taululla on hurjasti tunnearvoa ja joka kerta kun katson sitä, minut valtaa sanoinkuvaamattoman hyvä olo :)


10 kommenttia:

 1. Olipas kiva idea. Joo ja lasten kuvaamisessa on oltava salamannopea kun ne ilmeet ja eleet ovat sitten jo menneet ainakin kun huomaavat, että kamera kaivettiin esiin :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihastuttava idea!!
  Upeeta kun saa tallennettua rakkaimman ihmisen tärkeimmät ilmeet ja tunnetilat!!
  Monesti on tullut manailtua kanssa tota digikameraa, järkkäri siintää haaveissa..

  VastaaPoista
 3. Hieno idea, jospa sitä itsekin joskus :)

  VastaaPoista
 4. Cride: kiitti! Arvaa kuka juoksee talossa tuon tuosta hakemaan kameraa :) ja huikkaa kuvattaville, että älkää liikkuko, pysykää just siinä... eli vaikka kamera onkin nopea, omat jalat eivät aina niinkään :D

  FanniAuroora: Kiitos. Suosittelen kyllä lämpimästi järkkärikameraa - itsekin haaveilin siitä useamman vuoden ennen kun maltoin ostaa. Päivääkän en ole ostosta katunut :) rakastan järkkärin nopeutta tilannekuvissa ja syvyyttä, jota sillä pystyy kuviin tuomaan.

  Riikka: Kiitti, ei muuta kun toteuttamaan ideaa :)

  VastaaPoista
 5. Minkä valmistajan tuo ihana valaisin on?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Valaisin on ruotsalaisen StoreLightin valaisin, malli: Victoria. Ollaan kovasti tykätty :)

  Heidän valaisimiaan voipi ihailla osoitteessa: www.storelight.se

  VastaaPoista
 7. Kiva kehystysidea. Valokuvia ei tosiaan aina tarvitse kehystää perinteisellä tavalla.

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Tosi kaunis tuo valaisin, mutta aika hintava!:( Osaisitko sanoa mikä valaisin olisi samantyylinen, mutta halvempi (miel.alle 100e)? Olisin kiitollinen vastauksesta!:)

  Terveisin valaisimeen ihastunut P

  VastaaPoista
 9. Anonyymi P: Kiitti kommentista ja kysymyksestä :)

  Samantyylisiä valaisimia ilman pisarariipuksia saa melko monesta paikasta alle sadalla eurolla, mutta ns. pisaraprismoin varustettua vastaavaa valaisinta en ole alle sadan euron nähnyt ainakaan vielä :) Niitä vähän vastaavia valaisimia, joissa on sama valaisimen malli mutta särmikkäät "kristallit" saa melko edullisesti. Esim. Kodin1:ssä on Aneta, Vendela-riippuvalaisin, hinta noin 70 euroa.

  Markslöjdin, Donna-riippuvalaisin on edullinen (n. 60 eur) ja samantyylinen. Tosin siinä ei ole niitä roikkuvia prismoja. Myös K-fab:in, Marion-riippuvalaisin on aika nätti ja hinnaltaan noin 60 eur.

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)