Sivut

29. kesäkuuta 2011

Ihan pihalla

Nyt kun on ollut mukava ilma eikä ihan niin hirveä helle (mikä taas on tällä viikolla odotettavissa), on ollut tosi rentouttavaa ja mukavaa työntää sormensa multaan. Uuden omakotitalon pihassa riittää näpräämistä ihan kiusaksi asti ja on täytynyt aloittaa pikkuhiljaa hommat jostakin nurkasta.

Teetin itse aikoinaan pihasuunnitelman ammattilaisella, koska tuntui, että viherasioissa untuvikkona oli ihan loputon suo yrittää ymmärtää, mikä kasvi soveltuu minnekin. Ammattilaiselle annoin spekseiksi: helppohoitoinen ja lapsiystävällinen piha. Sain mitä tilasin eli ei juurikaan mitään vaikehoitoisia tai lapsenkestämättömiä kukkapenkkejä vaan erilaisia kivikkoistutuksia ja helppohoitoisia pensaita ja perennoja. Kivikoista voi toki olla eri mieltä, ovatko ne lapsiystävällisiä, mutta ovat ne ainakin helppohoitoisia, jos ne perustaa oikein eli muistaa suodatinkankaan/maisemointikankaan, etteivät liiat rikkaruohot pesi koloihin.

Valmiin suunnitelman kanssa pihaa on mukava tehdä ja kyllähän siinä hermot (ja ne eurotkin) ovat säästyneet monessa kohdin :) Kasvien valinnan sijasta olen saanut keskittyä lempipuuhaani eli käsillä tekemiseen, somistamiseen ja väreillä/kontrasteilla leikkimiseen. Tässä joitakin maistiaisia meidän pihasta.


P.S. Tällä hetkellä on työnalla tämä vanha pöytä.  Kansilevy tulee savunharmaaksi puuvahalla ja pöydän jalat valkoisella kalustemaalilla. Huh mikä homma...melkein jouduin purkamaan pöydän atomeiksi, että sain vanhan ja harjonneen pöytälevyn irti... mutta tästä projektista lisää myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Kivoja istutuksia ja kiva pöytäprojekti. Saako udella, mistä kansilevy on tehty/ostettu, oliko kallis?

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Ostin kansilevyksi paksun liimapuulevyn Bauhausista. Hinta muistaakseni parikymppin luokkaa.

  VastaaPoista
 4. Jos joku ihmettelee, miksi poistin yhden kommentin, se johtuu siitä, että postasin oman keskeneräisen vastauksen vahingossa :) Tekevälle näköjään sattuu :)

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)