Sivut

10. syyskuuta 2011

Syksyn makuja ja värejä

Vaikka olenkin vannoutunut kesäihminen, jotenkin tänä syksynä olen nauttinut syksyn tulosta ja sen mukanaan tuomista väreistä, pimeistä illoista ja syksyn tuoksusta. Ihan vielä ei syksyn väriloisto ole parhaimmillaan, mutta jonkin verran sitä on jo nähtävissä. Olimme pikkuneidin kanssa metsässä poimimassa puolukoita ja me molemmat ihmettelimme sitä miten kauniita puolukat ovatkaan vihreää sammalta vasten. Suorastaan vastustamattomia :) Ja suuhun ne päätyivätkin - olivat niin syötävän ihania :) Metsästä löytyi myös vanha omenapuu (vanhan jo puretun maatilan peruja), josta poimimme yhden omenan mukaamme. Mustikoitakin vielä löytyi ja isoja olivatkin. Löysimme sellaisia paikkoja, joista poimivat eivät olleet hoksanneet poimia ja mustikat olivat saaneet rauhassa kasvaa suuriksi ja meheviksi. Kyllä meidän kelpasi.


Rodoksen makuja muistelimme tänään, kun käytimme ruuassa sieltä tuomiamme mausteita. Pöytään loihdimme rosmariinilohta, maustettuja uuniperunoita ja raikasta salaattia ja hyvää oli :) Yksi muuten ihan loistavimmista lisukkeista ruokaan on siivutetut tomaatit, joiden päälle ripotellaan fetajuustomuruja ja oreganoa. Nam! Lisuke on todella nopea ja helppo tehdä ja se sopii ruokaan kuin ruokaan, niin lihalle, kalalle kuin kanalle. Testattu on :)



Mukavaa viikonloppua kaikille! Pitäkäähän itsenne lämpiminä, ettette vilustu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)