Sivut

23. lokakuuta 2011

Yritysaulan muutos - Sito Tampere Oy

Kävin läpi kuva-arkistojani ja löysin kuvia loka-marraskuussa 2010 suunnittelemastani kohteesta ennen ja jälkeen. Silloin minulla ei vielä tätä blogia ollut, joten kuvasarja on jäänyt esittelemättä ja pääsee näytille  vasta nyt.

Kyseessä on siis Sito Tampere Oy:n toimistolle tehty sisustussuunnittelu, jossa erityisesti yrityksen aulaan haluttiin muutosta. Suunnittelun lähtökohtana oli viihtyisyyden parantaminen sekä toimiston kasvojen kohotus silloisia 5-vuotisjuhlia ajatellen. Työssä keskityttiin aulan muutokseen, neuvotteluhuoneen viihtyisyyden parantamiseen, työntekijöiden taukotilaan ja toimiston 30 m pitkään käytävän somistamiseen viherkasveilla ja tauluilla.

Sisälle toimistoon tullaan lasiovesta. Näkymä on tärkeä.

Haluttiin selkeä aulatila, joka vastaanottaa päivittäin sekä omat työntekijät että vierailijat.
Esille haluttiin yrityksen esitteitä sekä vieraille mahdollisuus istahtaa tarvittaessa.
Värimaailmassa toistuvat yrityksen graafisen ilmeen mukaiset värit.

Aula ennen muutostöitä


Aulan tumman ruskea tiiliseinä kavensin tilan tuntua ja pimensi tilaa.
Sekalainen huonekaluvalikoima teki tilan rauhattomaksi.
Upealinjaisten ikkunoiden edessä olivat verhot, jotka madaltivat tilan tuntua.


Kuvat muutoksen jälkeen



Laserleikatun rosterisen tunnuksen idea tuli Siton työntekijältä.

Kuvat on julkaistu Sito Tampere Oy:n luvalla.


Tehdyt muutokset:

- Tiiliseinä ylitasoitettiin ja maalattiin Tikkurilan Tunto Hienolla.
- Osa seinistä pelkästään puhdistettiin, ja osa maalattiin uudelleen valkoisella maalilla.
- Ikkunoiden smyygit korjattiin ja maalattiin uudelleen.
- Verhot poistettiin.
- Ulko-oven viereinen seinä maalattiin tummanharmaalla.
- Tilaan hankittiin kalusteet ja pyöreä matto, jotka ovat samaa värimaailmaa kuin yrityksen graafinen ilme.
- Tilaan hankittiin työntekijän avulla upeita valokuvatauluja alueen liikenteen historiasta.
- Seinään teetettiin laserleikattu rosterinen SITO-tunnus
- Tilaan hankittiin tasokkaita silkkikasveja Vihersisustus Buenon kautta.
- Esitteille hankittiin seinähyllyt tyhjälle seinälle.
(Huom. Lattiaa ei lähdetty uusimaan, koska budjetti ei antanut myöten)

Muutamia korviini kantautuneita kommentteja muutostöiden jälkeen

"Töihin on kivempi tulla, kun aula on rauhallisen ja siistin oloinen". 

"Nyt tänne voi tuoda vieraita!"

"Tämä olisi pitänyt tehdä jo paljon aikaisemmin..."

"Ajattelen nyt eri tavalla yrityksestämme.
Näköjään toimiston sisustus vaikuttaa siihen, mitä yrityksestä ajatellaan."

"Ohhoh, onpas erilainen. Hyvä tuli!"

Kiitokset Sito Tampereelle kivasta projektista, oli hienoa, että työntekijät olivat muutoksessa aktiivisesti mukana ideoimassa. Toivottavasti sisustus palvelee hyvin vielä tänäänkin :)

2 kommenttia:

  1. Ei ihmekään jos ei ole vieraita ennen kehdannut tuoda, sen verran masentava tuo aula tosissaan! Hieno ja raikas muutos!

    -Sitruuna

    VastaaPoista
  2. Sitruuna: Kiitos kommentistasi :) yrityksen graafisen ilmeen värit toivat kivan säväyksen sisustukseen :)

    VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)