Sivut

3. joulukuuta 2011

Miehen heräteostos nro 2

Mieheni on näköjään kunnostautunut näissä heräteostoissa viime aikoina. Heräteostosta nro 2 hän tosin pohjusti sillä, että pyysi minua mallintamaan pikaisesti sen, miltä näyttäisi olohuoneen ja keittiön väliseinän kohdalla 120-senttisellä tasolla 40-tuumainen taulutelevisio.


Vanha tv-härpäke oli vaarallinen ja epäkäytännöllinen.
Kuva on otettu muuton jälkeen noin vuosi sitten.
En ihan hirvittävästi innostunut uudesta televisiosta, mutta koska tiesin, että mies on jo usean vuoden sitä miettinyt, tein minä työtä käskettyä ja mallinsin kuvat ukkokultani mieliksi.  Taustalla mallintamisessa oli se, että uuden tv:n myötä piti kehitellä  myös parempi tv-taso, koska aiempi "tv-taso" olisi ollut vaarallinen isolle telkkarille.


Mallinnuksen jälkeen totesimme, että juu kyllähän tuohon sopii semmoinen pikkuinen tv-taso ja iso telkkari, mutta kovin paljon en ollut valmis tasosta maksamaan ja ihan mitä tahansa härpäkettä en tilalle huolisi.

Nopean googlettelun jälkeen totesin, että on ihan pakko mennä katsomaan läheiseen Ikeaan, josko sieltä löytyisi sopiva tv-taso sopivaan hintaan - ja löytyihän sieltä, ei tosin ihan niin helposti kuin olin kuvitellut. Palloilin Ikeassa sen pari tuntia ja mietin eri yhdistelmiä ja kokoonpanoja laskeskellen hintaa. Kokeilin jopa Ikean omaa suunnitteluohjelmaa, mutta eihän se oikein palvellut, koska halusin yhdistellä eri merkkisiä juttuja.

Parin tunnin Ikea-session jälkeen painuin kassalle kahden kärryn kanssa, ja jonoa kassoilla riitti. Kun vielä kaatosateessa pakkasin tavaroita autoon, vannoin, että oli muuten viimeinen kerta kun haen huonekaluja Ikeasta yksin.

Noh - loppu hyvin, kaikki hyvin. Kalusteiden kasaus onnistui ukkokullan ja jälkikasvun yhteistyönä perin helposti, ja uusi tv-systeemi tuntuu paljon toimivammalta kuin entinen tv-härpäke. Riittävän korkeat laatikot mahdollistavat DVD- ja CD-säilytyksen näppärästi.


TV-taso koottiin näistä Ikean tuotteista:
- 1 kpl Bestå hylly/korotusosa
- 2 kpl Inreda kokonaan ulosvedettävä laatikkoa
- 2 kpl Bestå Tofta laatikon etusarjaa, korkeakiilt.valkoinen
- 1 kpl Bestå -jalusta
- 1 kpl Bestå lasinen päällyslevy, valkoinen
- 2 kpl Inreda DVD -telinettä

Vetimiä meillä ei tv-tason laatikoissa ole eikä tule. Laatikko avataan etusarjan alapuolelta. Huom. Ikean Inredan kokonaan ulos vedettävään laatikkoon ei saa ponnahdussalpaa - muihin laatikoihin saa. Jalusta ja lasilevy tuovat kokonaisuudelle ilmettä, mutta niitä ilmankin pärjäisi vallan mainiosti (hyllyn/korotusosan mukana tulevat nimittäin omat ruuvattavat jalustimet).

Olohuoneen huonekalujen järjestys meni hankintojen myötä uusiksi ja joudunkin miettimään niitä jokalailla uudelleen. Sohva siirtyi ikkunan eteen talveksi, mutta viimeistään keväällä täytyy miettiä muuta ratkaisua. Hankinnassa olisivat myös sohvapöytä ja lepotuolit. Sohvapöydäksi haluaisin joko sellaisen rustiikkisen (tummaa puuta) tai sen täyden vastakohdan modernin lasisen pöytäsysteemin. Mitäs mieltä te olette, kumpiko sopisi?

On sanomattakin selvää, että isäntä on tyytyväinen lopputulokseen. Ja täytyy myöntää, että kyllä minäkin ihan tykkään, vaikkein niin telkkari-ihmisiä olekaan :) Minun mielestäni kaikkein parasta meidän olohuoneessa on takka - elävää tulta ei väsy katselemaan.

Takka on olohuoneen sydän.


Tunnelmallista viikonlopun jatkoa kaikille!
ja muistakaahan osallistua blogini jouluarvontaan :)

6 kommenttia:

 1. Hei,

  Kiva muutos. Mistä olet ostanut nuo tv-tasolla olevat kynttilälyhdyt?

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Nyt täytyy kyllä sanoa, etten ihan tarkalleen muista, mistä olen ostanut nuo kynttiläsysteemit. Oliskohan ollut Stockmannilta vuosi sitten :)

  VastaaPoista
 3. Vowtsi, todella upea uusi telkkari sekä TV taso! hauskaa, olen itse katsellut aivan sama tasoa ja mietinyt että lasi vielä päälle ja olis ihan jees:) hieno Marika,once again<3

  VastaaPoista
 4. Erittäin hyvännäkönen tv-taso ja tv :)
  Me kans tykätään Ikean Beståsta ja sitä löytyyki paljon meiltä eri versiona :)

  VastaaPoista
 5. Meän Satu: kiitos kiitos, tykkään kans tuosta Beståsta siksi, että se on niin muunneltava ja sitä pystyy laajentamaan hyvän saatavuuden vuoksi + tietty edullinenkin on.

  Jahka meidän yläkerta joskus valmistuu, niin viimeistään sitten ostetaan tälle tv-tasolle toinen kaveriksi yläkerran tv-tilaan.

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)