Sivut

14. tammikuuta 2012

Pienellä budjetilla muutosta makuuhuoneeseen

Jos tilan pintamateriaalien perusväritys on neutraali tai luonnonläheinen, saat melko pienelläkin budjetilla muutosta aikaiseksi. Minä muutin pienellä budjetilla makuuhuoneemme ilmettä näin. Makuuhuoneemme aiemman ilmeen näet täältä.Muutoksessa iso Pentikin lamppu sai luvan siirtyä olohuoneeseen arvoiselleen paikalle ja kummallekin yöpöydälle laitoin tilalle pienemmät valaisimet. Valaisimien jalat ovat puuterimaalatut mustat ja Ikean tuotteet vuodelta 2007. Näihin löysin Ikeasta uudet Järä-lampunvarjostimet (jotka muuten ovat kerrankin puhtaanvalkoiset! eivätkä luonnonvalkoiset niin kuin monet muut Ikean varjostimet).

Makuuhuoneeseen uutena ilmestyi myös peikonpähkinän oksa, jonka sain äidiltäni lahjaksi joulukukkana. Aivan loistava lahja! Ja upea sisustuselementti. Se on aina ajaton, eikä varmasti kuihdu.

Sitten vielä kaksi tyynynpäällistä, joissa toistuu lempivärini fuksianpunainen sekä kirkkaaman kaverina tumman luumun värinen tyynynpäällinen. Näiden kaverina on vanha, hieman kuosiltaan erikoisempi tyynynpäällinen.

Sisustuskoulutuksessa aikoinaan tekstiilisuunnittelijaopettajamme vinkkasi, että kun valitsee tekstiilejä, kannattaa valita iso- ja pienikuvioisia tekstiilejä sekä kuvion, värin kirkkauden ja värikyllyyden skaalasta eri kohdasta.

Esimerkiksi näin: yhdessä tyynyssä väri on kirkkaampi ja toisessa vaaleampi, ja silti ne voivat olla samaa väriä. Sitten jossakin toisessa tekstiilissä kontrastia on enemmän (esim. isohko kuvio) ja toisessa vähemmän (esim. pientä kuviota). Myös tekstiilien pintaan kannattaa käyttää huomiota eli jos käytät vaikka vain yhden värisiä tyynyjä, yhdistele erilaisia pintamateriaaleja, kuten neulottua, villaista, puuvillaista, kirjottuja kuvioita jne. Näillä saat sisustukseen mielenkiintoisia yksityiskohtia ja kerroksellisuutta.
Mitä maksoi?
 • Tyynynliinat, tumma luumu ja fuksia, 5 euroa/kpl (alennusmyynnistä)
 • Uudet Ikean Järä-varjostimet 8,95 euroa/kpl
 • Peikonpähkinä saatu lahjaksi.


Ihanaa lauantainjatkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Heippa! Ihan tutulta kuulostaa nuo teksiilisuunnittelijaopen vinkit. Missä sä oot opiskellu sisustussuunnittelua?

  VastaaPoista
 2. Moi Saila: Paljon olen itseopiskellut kirjoista jne. ja tietty tekemälläkin, mutta olen käynyt myös TAMKissa vuoden verran täydennyskoulutusta alaan liittyen. TAMKin täydennyskoulutus ei vielä anna mitään tutkintoa, mutta antaa hyvän pohjaa ja tietoa alalle aikovalle. Haaveissa on jatkokouluttautua, mutta jää nähtäväksi, mitä siitä tulee :)

  VastaaPoista
 3. Nättiä jälkeä pienellä budjetilla. Hyvät ideat ja ajatukset voittavat paksun lompakon.
  Verhoasioissa löysin blogisi, mutta täytyypä tulla visiteeraamaan toistekkin.

  VastaaPoista
 4. Kaunista! ♥ Ihanan harmonista mutta kuitenkin suloiset väripilkut mukana piristämässä yleisilmettä. :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita muutoksia, nuo tyynynpäälliset ovat ihanan värisiä ja peikonpähkinän oksa on myös hieno. Tekisi mieli hankkia sellainen oman makuuhuoneenkin koristukseksi, saako kopioida idean? :)

  VastaaPoista
 6. Annukka: Olen täysin samaa mieltä tuosta niistä ideoista Olen melko pihi enkä shoppaile kovinkaan paljon, ja kun ostan, haluan päästä mahdollisimman edullisesti :)

  Mari: Kiitos :)

  Ginger: Kiitos. Ihan vapaasti saat kopioida :) Kiva juttu.

  VastaaPoista
 7. Minustaki kivan näkönen makkari pienellä budjetilla :) Mie kans harrastan pienellä budjetilla uuistamista tällä hetkellä :) Joko tuunaan itte jotaki tai sitte jos on alessa jotaki mitä tarvin :)

  VastaaPoista
 8. Meän Satu: Kiitos. Itse tuunatut jutut on kans kivoja, niihin tulee sellainen tunneside :)

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)