Sivut

22. helmikuuta 2012

Valaisinhankintoja - vihdoinkin

Juu, eihän me vasta kun yli vuosi olla asuttu meidän omakotitalossa ja vasta tänä keväänä olen jaksanut etsiä meille valaisimia. Täytyy myöntää, että on ollut välillä liian pimeää, kun valaisimia on puuttunut :) Noh, nyt niitä on sitten hankittu - ja kovasti ainakin itse tykätään.

Keittiöön hankimme tämän Roomlightin Bubbel -riippuvalaisimen. Valaisimessa on kaksi akryylikupua päällekkäin ja se päästää valon kauniisti läpi epäsuorasti ja valaisee lisäksi alapuolista aluetta. Valaisin on meillä keittiön keskellä (siirrettävän) saarekkeen yläpuolella, jolloin se on varsin olennaisella paikalla. Saareke on kovassa käytössä päivittäin, joten lisävalaistus ei ole ollut pahitteeksi.Pyöreä valaisin tuo suoraviivaiseen keittiöön vähän lisää uskottavuutta ja kuten sanottua vastakohdat tehostavat toisiaan. Keittiökalusteet tulevat nyt ihan eri tavalla esiin - tai sitten se on se valo :) Näiden valaisimien lisäksi meillä on keittiössä kaappien päällä epäsuoravalaistus. Keittiötä ja ylipäätään keittiön säilytysratkaisuja olisi tarkoitus esitellä kevään mittaan- jahka saan kaapit esittelykuntoon ja keittiöön verhot.

Bubbel-valaisimen lisäksi hankimme pienen timantin näköisen ikkunavalaisimen, jonka mallia ja merkkiä en enää muista - se löytyi jostakin alennuskorista. Ikkunavalaisinta käytämme lähinnä iltapalalla, kun haluamme olla hämyssä tai aamulla, kun on vielä silmät muutenkin ristissä. Valaisin on ihan kiva yksityiskohta ikkunalla, vaikkei se mikään katseenvangitsija olekaan.


Olohuoneeseen hankimme Eero Aarnion suunnitteleman Moon-valaisimen Kodin1:n Plussatarjouksista. Valaisin on riippuvalaisin, mutta se ripustetaan yleensä melko korkealle, jolloin myös valaisimen upea muoto tulee parhaiten esiin. Moon-valaisin antaa valon epäsuorasti. Moon-valaisimessa olevat pallopainaumat ovat mielestäni hauska yksityiskohta.


Valaisin asennetaan neljällä vaijerilla oikealle korkeudelle ja haluttuun asentoon - meillä valaisin on asennettu tarkoituksella vinoon. Vino asento tekee valaisimesta mielestäni jännittävämmän. Ikään kuin se leijailisi. Valotehoa tästä valaisimesta löytyy vaikka muille jakaa - en tiennytkään miltä meidän olkkari näyttää, kun se kylpee valossa.

Makuuhuoneen valaisimeksi päätyi alla oleva edullinen Annon Taiga -riippuvalaisin. Juu, onhan se hieman kliseinen - kun toistaa tuota tapetin kuviota - myönnän sen, mutta ajatukseni onkin se, että valaisin päätyy pikkuneidin valaisimeksi, kun neiti hieman kasvaa. Pääasia, että valaisin istuu ja tuo valoa - sitähän me tarvittiinkin :) Ai niin valaisimessa ei ole vielä kuvaa otettaessa "kristalleja" kiinni, sillä jäin pohtimaan, laitanko niitä ollenkaan tai jos laitan, ostanko tilalle jotkut persoonallisemmat helyt.


 Valoisaa viikonjatkoa kaikille ja tervetuloa uusille lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Valoisaa viikonjatkoa myös sinulle!
  Valaisin asiat on aika vaikeita, ei niitä ihan noin vaan hankitakaan eli harkinta aika on ihan järkevää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ovat kyllä sen verran kalliitakin, ettei viitsi ihan miettimättä ostaa :)

   Poista
 2. Olet kyllä löytäny kivoja ja ei-niin-tavanomaisia valaisimia!Eli pitkä mietintäaika on kannattanut ;).

  VastaaPoista
 3. Mistä tuo timantin näköinen valaisin on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisin on ostettu Lempäälän Ideaparkin Minimanista.

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)