Sivut

15. huhtikuuta 2012

Värillä on väliä - näin tilan tunnelma muuttuu päätyseinän muutoksella

Tilan tunnelma ja tilantuntu muuttuvat eri värisävyjen ja pintamateriaalien kautta. Tässä siitä esimerkkinä pitkä kellarihuone, jossa ei ollenkaan ikkunoita - ainoastaan koteloitu valokatto. Huomaatteko, miten päätyseinän väri vaikuttaa kokonaisuuteen ja koko tilan olemukseen.

Klikkaa suuremmaksi


Klikkaa suuremmaksi

Sähäkkä, kirkkaan sävyinen seinä vielä tilassa kaiken huomion, kaikki muu jää seinän varjoon. Punainen on myös suhteellisen energinen väri ja herääkin kysymys, onko se kenties oikea valinta makuuhuoneeseen :) Mutta kivan pirtsakkahan se on :) Jos kuitenkin mielit makuuhuoneeseen punaista seinää, kannattaa valita hieman murretumpi sävy kuin tämä esimerkkini.

Klikkaa suuremmaksi
Lämmin beigenruskea rauhoittaa tilaa ja on lämminhenkinen. Pitkät sivuseinät kaipaavat kuitenkin vielä kaveriksi pehmeää sävyä tai sisustuselementtejä, jotta tila ei tuntuisi kolkolta. Myös runsaat tekstiilit tuovat lisää kodikkuutta.

Klikkaa suuremmaksi


Kuviollinen, vaaleahko tapetti tekee tilasta harmonisen ja avaramman kuin kaksi edellistä. Koska voimakasta kontrastia ei sivuseinien ja päätyseinän välille synny, tila ikään levenee silmissä. Tumma sänky erottuu vaaleasta taustasta nyt edukseen. Tätä olisi kiva päästä sisustamaan ja somistamaan lisää yksityiskohdin ja tekstiileillä.

Näissä mietteissä - oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onpas eri näköisiä nuo huoneet.. valaiseva postaus :)

    VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)