Sivut

14. syyskuuta 2012

Esittelyssä meidän kodin keittiö


Olen suunnittelut keittiön pitkälti omien tarpeidemme ja sen mukaan, että meillä ruuanlaitossa mukana häärää minun lisäkseni myös mies ja pikkuneiti 3 vee. Keittiö on U-keittiö, jossa uuni ja liesi ovat nurkassa. Alaosa keittiöstä on pääsääntöisesti laatikostoja, koska ne ovat tilankäytöltään tehokkaampia kuin syvät kaapit. Kaikissa laatikoissa on hidastinmekanismi. Yläkaapit ovat ns. matalat kaapit. Jos nyt suunnittelisin keittiötä tekisin puolikorkea kaapit, sillä matalien kaappien hyllylevyjen välitys on hankala esimerkiksi laseille ja korkeille esineille. No miksi ei sitten täyskorkeat? Meillä kaappien päällä on epäsuora valaistus.

Perustiedot keittiöstä:

- Koko 14 neliötä
- Keskellä liikuteltava saareke (100 cm x 60 cm)
- Värit: valkoinen, musta, mokanruskea, rosteri
- Yläkaapit maalattu MDF-ovi, valkoinen (Puustelli, SM60)
- Alaosassa teräsreunoin vahv. melamiinietusarja (Puustelli, TME40)
- Laminaattitaso (Grey brown metallo, Puustelli)
- Keittiön on toimittanut ja asentanut: Puustelli Tampere

Lattiamateriaali: Upofloor, mocca (3-sauva, harjattu ja Antik-öljytty parketti)
Seinät: Tikkurila, Harmony-maali, värisävy harmaa X486
Saareke on aarreKeittiön saarekkeemme on liikuteltava ja kaiken kaikkiaan saareke on ollut keittiössä paras sijoitus. Saareke on aavistuksen alempana kuin normaalin pöytätason korkeus ja siksipä siinä onkin minun suht' lyhyenä ihmisenä mitä mainioin leipoa, leikata salaattia, perata marjoja  - you name it.

Myös pikkuneiti rakastaa saareketta ja koska se on riittävän suuri mahdumme hyvin kaksin leipomaan sen ääressä. Yläpuolella oleva Roomlightin Bubbel -valaisin tuo hyvän työvalon suoraan alaspäin. Saareke toimii juhlissa myös oivana noutopöytänä, mutta sen voi halutessaan myös siirtää keittiön ikkunan eteen (tason alle) pois tieltä, jos keittiössä kaivataan enemmän tilaa. En ole kyllä kertaakaan siirtänyt, sillä se on jatkuvassa käytössä aputasona. Ilman sitä keittiö tuntuisi orvolta :)

Sisälle mahtuu paljon tavaraa 

Olen aina ollut sitä mieltä, että tavarat - etenkin hankalat ja painavat - pitää olla helposti saatavalla. Saarekkeen isot vetolaatikot ratkaisevat meillä tämän. Ylempi vetolaatikko kätkee sisäänsä monitoimikoneen, voileipägrillin, leikkuulaudat, pannunalusritilät ja paljon muuta.


Alempi vetolaatikko kätkee sisäänsä kattilat ja niiden kannet. Eniten käytössä olevat kattilat ovat päällimmäisenä käden ulottuvilla. Puustellin vetolaatikoissa olevat laadukkaat hidastimet vievät raskaankin laatikon hiirenhiljaa kiinni kuin itsestään. Huom. tämä ei ole maksettu mainos - vaan täyttä totta :)


Hahlen Le Mans - kulmamekanismi on mahtava!

Olen kuullut paljon haukkuja kulmamekanismeista, mutta Puustellin edustama laadukas Hahlen Le Mans -kulmamekanismi on kyllä aivan mahtava. Tällä mekanimismilla saat kulmauksen neliöt tehokkaaseen käyttöön.

Hyllyt liukuvat ulos kaapista kokonaan ja täysin äänettömästi ja ne voi täyttää tavararalla aivan perältä asti. Meillä Le Mans on mm. isojen uunivuokien, kakkukupujen ja isojen kulhojen säilytyspaikka. Mekanismi on käytössä viikottain ja se todella toimii! Suosittelen lämpimästi.Mausteet, pastat ja riisit ojennukseen

Kuten tuossa mainitsin jo aiemmin, olen suhteellisen lyhyt nainen. Olen aina vihannut tavallisia avonaisia maustehyllyjä, joihin en ensinnäkään ylety ja toiseksikin jotka ovat aina rasvapölyn peitossa. Päädyin siksi maustelaatikkoon, johon minäkin yletyn ja jossa mausteet ovat suojassa mm. auringonvalolta ja pölyltä.  Jälleen kerran täytyy kehua Puustellin mahtavaa maustelaatikkoa! Toimii kuin unelma. Meillä tuo maustelaatikko on 60 cm leveä ja 60 cm syvä, ja alkaa käydä jo ahtaaksi. Jos nyt tilaisin keittiön, ottaisin vielä kokoa isomman :) Maustelaatikon alla olevassa korkeassa laatikossa säilytän omissa kulhoissaan kaikki pastat, riisit ja muut sellaiset, jolloin ne ovat helposti käden ulottuvilla, kun niitä tarvitaan.Vitriini on tilaihme

Ja jotta kukaan ei ihmettele, minne saan mahtumaan kaiken muun. Vastaus on tämä omilla jaloillaan seisova vitriinikaapisto. Se kätkee sisäänsä esimerkiksi kahviastiastot ja tarjoiluastiat. Yksi vitriinin ovista (erkkeriä lähinnä oleva) on oik.kätinen ja varustettu 180-saranalla, jolloin oven saa täysin auki. Tällöin esim. puhtaiden astioiden täyttö toiselta puolelta suoraan astianpesukoneesta vitriiniin onnistuu helposti eikä tarvitse kiertää ovea astioiden kanssa. Samalla idealla myös kattausastiat on helppo siirtää pöytään.

Ja loppuu vielä pari maistiasta meidän keittiöstä...

 
Arvaako joku muuten, mikä yllä olevista esineistä on mieheni tekemä uusin heräteostos? Vinkki löytyy täältä -> klik..

Aurinkoista viikonloppua kaikille ja pysykäähän terveinä! Tämä tytsy jatkaa vapaapäivänsä viettoa kotosalla pikkuneidin ja syysduhan kera.

11 kommenttia:

 1. Tykkään, kelpais mullekin :D

  VastaaPoista
 2. Ihana ja niin SIISTI keittiö, mutta missä ihmeessä sulla on kaikki ne muovipurnukat jotka ei mitenkään pysy järjestyksessä vai eikö teillä ole niitä? Saiskohan tuota kulmasysteemiä vaihdettua vanhaan kaappiin, vaikuttaa kyllä näppärältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Ei meillä kyllä useinkaan ihan näin siistiä ole :D Muovipurkukat (kuten tupperin astiat ja tyhjät pakasterasiat) säilytän mm. jääkaapin päällä olevassa yläkaapissa ja tuossa mikron alla olevassa alimassa syvässä laatikostossa. Laatikoston sisällä on sellainen tavallinen läpinäkyvä säilytyslaatikko, jonka sisällä kaikki eri kokoiset purkit pysyvät hallinnassa. Muropurkit jne. säilytän mikron alla olevassa ylemmässä laatikostossa, sillä se on korkeudeltaan sellainen että kaikkein korkeimmatkin muropaketit mahtuvat sinne :)

   Kulmamekanismin pystyy asentamaan myös jälkijäteen täytyy mitottaa oikein. Systeemissä tärkeintä on se, että kaapiston ovi mahtuu aukeamaan kunnolla, muutoin mekanismi ei mahdu ulos kaapista sulavasti eli vaatii sellaisen täytepalan saranan toiselle puolelle, että sarana pääsee vapaasti avaamaan oven kulman yli. Mekanismin hinta on noin 300 euroa, mutta on ainakin meillä jo maksanut itsensä takaisin, sillä ollut viikottaisessa käytössä kahden vuoden ajan.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä tuon kulmakaapin suhteen, täytynee ottaa yhteyttä Puustellin luottomyyjäämme :), jos vaikka meillekin tuollainen onnistuisi, joskus muinoin kun rakensimme niin ei ollut vielä markkinoilla kuin näitä pyöriviä hässäköitä ja se ei ole lainkaan noin näppärä!

   Poista
  3. Juu, Treen keskustan Puustellilla oli kyllä asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Suosittelen :)

   Poista
 3. Ihana! Kenen valmistajan tuo teidän keittiön pöytä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pöytä on Pohjanmaan Kalusteen Metro-pöytä (massiviikoivu, wenge-petsattu). Pöytään olemme erikseen teettäneet lasilevyn, koska koivuinen pöydän pinta on suhteellisen pehmeä ja herkkä lapsiperheessä :D

   Tuolit ovat myös Pohjanmaan Kalusteen, mutta Keto-sarjaa.

   Poista
  2. Sori, tuolit ovatkin Taru-sarjaa. Muistin väärin :)

   Poista
 4. Moi! Olemme juuri ostaneet kodin ja sitä pitäisi alkaa sisustamaan. Koti on uudehko, mutta iäkkäämmän pariskunnan rakentama, joten monet ratkaisut siellä eivät oikein istu meille... Mahtavaan blogiisi eksyin, kun pohdin saarekkeen rakentamista keittiöön, tulevassa kodissamme on puustellin keittiö. Osaatko yhtään heittää hinta-arviota, minkä hintainen tuo saareke voisi about olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kerttu ja onnea uuteen kotiinne! En osaa valitettavasti sanoa tuon meidän saarekkeen hintaa, mutta kyllä se useamman sata euroa maksoi. Puustellilta kannattaa käydä kysymässä tarjousta...

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)