Sivut

14. joulukuuta 2012

Helppo ja edullinen joulukukka-asetelma

Pahoittelut heti näin alkuun blogihiljaisuudesta. Syksy on ollut kaikin puolin rankka ja kiireinen eikä aikaa ole jäänyt blogin kirjoittamiselle - ei edes muiden blogien lukemiselle. Olen siis autuaasti ollut pois muutaman kuukauden blogimaailmasta. Tänään kuitenkin vapaapäivän kunniaksi ajattelin laittaa postauksen joulukukka-asetelmasta, joka on halpa ja helppo. Tässä siis se tulee. Aikaa tämän tekeminen vie about 5 min.

Tarvitset asetelmaan:
- foliota tai kelmua
- kauniin vaasin esim. sylinterivaasi
- 3 hyasinttia
- silkkipaperia, säkkikangasta tms.
- muita koristeita esim. oksia, joulupalloja tms.
- varalle paperinarua tai kukkasidontarautalankaa


Ohje:
Hyasinteista kannattaa alkuun ottaa pois niissä oleva muoviastia ja kääräistä ne sitten folioon tai kelmuun. Kelmun/folion ympärille voit laittaa haluaamasi materiaalia ympärille esim. silkkipaperia, säkkikangasta tms. Voit sitoa paketin joko kukkasidontaan tarkoitetulla rautalangalla tai vaikkapa paperinarulla. Jos paketti pysyy koossa ilman sitomista, voit jättää narun pois. Hyasintin sipulin reunamat kannattaa jättää näkyviin, jotta kastelu on helpompaa. Kun paketti on valmis, voit nostaa sen valitsemaasi vaasiin tai astiaan. Hyasinttia ei kannata kastella liikaa, koska muuten kukkavana kasvattaa pituutta ja taittuu. Pieni määrä vettä harvakseltaan vaikkapa lasten lääkeruiskulla ei kuitenkaan ole pahitteeksi :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin...7 kommenttia:

 1. Tosi kiva! ja helppo :)

  VastaaPoista
 2. Hieno asetelma! :)

  Olen tosi kauan taistellut Bloggerin kanssa, mutta en saa flipcard -mallissa kuvia näkymään. Pikkukuvan tilalla kun näkyy vain otsikko:

  http://roos-a.blogspot.fi/

  Osaatko auttaa? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Katsoin tuota sinun flipcard-mallia ja mietin, että voiskohan tuo kuvien näkymättömyys johtua siitä, että nuo kuvasi tulevat flickerin urlin kautta? Kannattaa ainakin kokeilla ladata kuva suoraan bloggeriin, silloin pitäisi näkyä myös flipcard-puolella.

   Poista
  2. kiitos paljon! :)) pitääkin kokeilla noin - bloggerin kautta kuvien hallitseminen vain on paljon vaikeampaa..

   Poista
  3. Voi että, tuohan toimi!! Kiitos vielä! :D kuvat menee ehkä hiukan huonomman laatuisiksi, mutta paljon parempi silti näin. :)

   Poista
  4. Hei, hieno homma, että ongelma ratkesi :D

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)