Sivut

18. tammikuuta 2013

Keittiöjakkaran tuunaus

Tuunasin syksyn aikana vanhan keittiöjakkaran, joka on kulkenut mukanani aina opiskeluajoista lähtien. Kyseessä on siis se perinteinen koivuaskelmainen keittiöjakkara, joka löytyy useimmista kodeista. Vuosien saatossa jakkara on ollut kovassa käytössä ja saanut jos jonkinlaisia kolhuja.

Kolhuista huolimatta, jakkara on edelleen tukeva ja toimiva. Koivun väri jakkarassa on kellastunut vuosien saatossa eikä meidän kodissa ole muita vastaavan värisiä huonekaluja. Uutta jakkaraa en edes harkinnut, sillä pidän tästä vanhasta jakkarasta. Se on kevyt kantaa paikasta toiseen yhdelläkin kädellä ja myös riittävän korkea, jotta sitä voi tarvittaessa käyttää myös istuimena keittiötason äärellä.

Näin homma eteni

Maalaukseen käytin työpöydästä jäänyttä Tikkurilan Helmi-kalustemaalia. Ennen maalausta, irrotin askelmat jakkarasta ja puhdistin niiden pinnan. Askelmien vanha lakkapinta olikin melkein kokonaan kulunut pois. Maalasin askelmat kahteen kertaan huonekalumaalaukseen tarkoitetulla sudilla ja annoin askelmien hyvin kuivua maalauskertojen välissä. Sitten vain askelmat akkuporakoneella ja ruuveilla takaisin paikoilleen.

Mitäs pidätte? Omasta mielestäni tosi kiva - hintakaan ei päätä huimaa, sillä tuunaus oli kalustemaalipurkin jämistä johtuen käytännössä ilmainen.4 kommenttia:

 1. Kiva tuli! Mulla on juurikin samalla maalilla menossa yksi tuunausprojekti kanssa. Oon nyt maalannut kerran pohjamaalilla, ja kerran tolla samalla kuin sä, ja toistaiseksi näyttää vielä ihan kaameelta... :) Kuultaa se tumma rumasti valkoisen läpi. Mutta ehkä vielä yksi kierros maalia?

  VastaaPoista
 2. Kiitti Mimmu. Mullakin kuulsi se vanha väri ekan kerran jälkeen läpi mutta tokalla kerralla peittyi.

  VastaaPoista
 3. Blogissani odottaisi pieni haaste :) Mukavat viikonloput jatkot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cride :) Täytyypä vastailla kysymyksiin. Mukavaa viikonlopunjatkoa sinulle myös :)

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)