Sivut

29. tammikuuta 2014

Vanhan jakkaran uusi ilme

Jakkaran uudet vaatteet :)
Bongasin aikoinaan miehen mummolasta ihanan vanhan jakkaran ja se annettiin meille sieltä ilomielin pois kuljeksimasta. Vuosilukua tuolissa ei ole, mutta veikkaisin, että tämä on myöhäiseltä 50-luvulta tai varhaiselta 60-luvulta, sillä appiukko on omin kätösin jakkaran tehnyt aikoinaan koulussa. Tyylillisestikin muistuttaa kovasti tuon ajan jakkaroita.

Jakkara on rungoltaan erittäin hyvässä kunnossa ja puuosat mielestäni kauniisti patinoituneet, mutta istuinosa oli päällystetty usealla eri kankaalla.

Jakkaran alkuperäinen punainen verhoilu paljastui huonokuntoisten 70-luvun ja 90-luvun kankaiden alta. Alkuperäinen kangaskin oli sen verran nukkaantunut, että aloin miettimään uutta verhoilua tuolille oitis. Sen verran tiukasti ja tiheään oli alkuperäinen kangas kuitenkin liimattu ja naulattu tuoliin, etten lähtenyt repimään sitä irti vaan päädyin verhoilemaan tällä kertaa vanhan kankaan päälle.

Kunnon sakset ja hyvä nitoja - niillä pärjää pitkälle.


Päädyin harmaaseen verhoilukankaaseen, koska harmaa mielestäni sopii tuolin patinoituneeseen ilmeeseen hyvin ja meillä jakkara on takan vieressä istumapaikkana takkaa sytyttäessä.

Jakkaran verhoilu oli nopeaa - aikaa kului vajaa tunti. Tykkään kyllä tästä jakkarasta kovasti :)
Aurinkoista päivänjatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)