Sivut

2. helmikuuta 2014

Hermoja säästävä olohuoneen pöytä lapsiperheessä

Tämä Ikea-huonekalu on kyllä pakko esitellä - on se niin kätevä ollut käytössä, se nimittäin säästää todellakin niitä surullisen kuuluisia äidin hermoja. Kyseessä on siis pyörillä kulkeva Ikean Boksel-pöytä. Boksel-pöytään mahtuu tavaraa ihan uskomattoman paljon ja tavarat saa myös kivasti piiloon katseilta, kun niin haluaa. Pöytää suojaa lasikansi, mikä on ihan tajuttoman hieno juttu jos (ja kun) pöydän ääressä touhutaan ja askarrellaan.

Ikea Boksel
Pöydän toisella sivulla on leveät hyllyt. Meidän pöytä kätkee sisäänsä niin
iltasatukirjat, emännän sisustuslehdet kuin isännän golf-lehdetkin. Lasikannen
alla on välillä myös vaihtuvia taidenäyttelyitä :)
Pieni pöytälaatikko ja kaksi muuta tasoa ovat
ainakin meillä kovalla käyttöasteella :)


Meidän perheen taitelija 5 vee rakastaa tätä pöytää yli kaiken (haluaisi sen jopa omaan huoneeseensa). Hän piirtelee ja askartelee sen ääressä valehtelematta useita tunteja päivässä, ja siitä syystä olenkin todella kiitollinen pöydän lasikannesta. Tussin jäljet, liimatahrat ja tarrat irtoavat lasista helposti ja neiti saa askarrella pöydän ääressä mielinmäärin.

Pöydässä on tosiaan yksi pieni sivulaatikko ja se onkin täynnä taitelijan tarvikkeita. Kun taitelija lopettaa, hän omatoimisesti työntää kynät ja muut tarvikkeet alas pöydältä suoraan laatikkoon. Silppupaperit viedään paperinkeräyslaatikkoon. Ja äidin hermot kiittää :)

Tältä pöytä näyttää arkena, kesken askartelujen. Tussia löytyy harvase päivä pöydän pinnasta,
mutta ei haittaa - tussi lähtee pelkällä vedelläkin irti lasipinnasta.

Välillä tämä meidän pikkuapulainen innostuu myös pesemään lasikannesta tussin jäljet ja muut liat  suihkutettavalla ikkunanpesuaineella ja sen jälkeen pöytä on kuin uusi..


Innokas pöydän pesijä vauhdissa :)

Tätä kuvausta varten neiti 5 vee halusi myös varta vasten "sisustaa pöydän kannen siistiksi" ja toi siihen kukkivan tulilatvan :)

...ja tältä pöytä näyttää 5-vuotiaan tekemän muutaman minuutin ehostuksen jälkeen :) Lapsikin sen taitaa :)

Näihin kuviin, ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva vinkki, kiitos :) Olen pitkään jo etsiskellyt olkkariin sopivaa pöytää, tämä oli nyt uusi tuttavuus, täytyy käydä Ikeassa vilkaisemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) käy ihmeessä tsekkaamassa :)

   Poista
 2. Kuin myös, meillä etsinnässä sopiva olkkarin pöytä. Mutta onkos tuo korkeakiiltoista tuo pinta? Ei sovi meille jos kovin kiiltää...:)
  Sit bongasin tuolta kuvasta myös tuon tumman korkeaselkänojaisen tuolin. Mistäköhän se on hankittu...? Olis listalla nimittäin myös uudet keittiön tuolit.
  t. Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Henna! Bokselin pinta ei ole korkeakiiltoinen eli pinta on enemmän semmoinen tavallinen kalustelevypintainen. Tuo korkeaselkäinen tuoli hommattiin aikoinaan juurikin ruokapöydän tuoliksi ja se on ostettu Askosta. Tuoli on muistaakseni Pohjanmaan kalusteen Taru-tuoli.

   Poista
 3. Vaikuttaa kätevältä! Meillä rakentaminen meneillään ja olisin kiinnostunut, että minkä takkavalmistajan takka teillä on? Se on kauniin näköinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Riikka! Takka ei ole suoraan minkään valmistajan mallistosta, koska suunnittelin sen itse. Tilasimme suunnitelmien perusteella erikseen takkasydämen ja kuoripaketin ja hormin, minkä jälkeen muurari päästettiin hommiin. Lopullisen viimeistelyn takkaan teki meidän laatoittaja, jolla oli paljon kokemusta isoista laatoista.

   Poista
  2. Kiitti, muistatko paljonko suurinpiirtein maksoi tuo kokonaisuus?

   Poista
  3. Muistakseni takka/hormi-kokonaisuuteen meni vähän päälle 4000 eur + ammattilasten tekemä työ. Laatat oli sit tietty vielä erikseen. Nää siis v. 2009 hintoja, jolloin rakennettiin :)

   Poista
 4. Taitavasti kirjoitettu postaus! Mä alan olla aivan vakuuttunut siitä, että tarvitsen juurikin tuon pöydän - olohuoneen pöytä puuttuu meiltä sitä paitsi tällä hetkellä kokonaan. Ainoa kompastuskivi ovat nuo pyörät: voi hyvin kuvitella, millä innolla vauhtikaksikko pöydällä surfailisi pitkin olohuonetta ja miten paljon siitä revittäisi irti huumoria. Mutta laitetaan tämä muistilistalle ja hankitaan sitten eläkepäivillä, kun meininki täällä meillä on hiukan rauhoittunut :0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anna, eikä ollut edes Ikean maksettu mainos :) Itse asiassa pöytä on täyteen lastattuna (ne iltasatukirjat!) ihan sairaan painava, vaikka pyörillä kulkeekin. Mäkään en melkein jaksa sitä siirtää sivuun :)

   Voin kuvitella, että teillä ollaan vielä siinä iässä, että ne kirjatkaan ei pysyis tuolla pöydän hyllyillä. Mainittakoon siis, että ihan taaperoille en voi pöytää suositella, koska sitten ne äidin hermot ei kyllä kestä :)

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)