Sivut

30. toukokuuta 2014

Yläkerran wc -projekti etenee

Vihdoin ollaan päästy yläkertaprojektissamme siihen pisteeseen, että päästään kalusteita ja vesikalusteista asentamaan. Huh huh - kyllä on hartaasti tehty tätä projektia. Vuodesta 2010 ollaan alakerrassa asuttu ja samalla rakennettu sitä niin sanottua yläkertavarausta asuintiloiksi ilman lisälainaa ja tosiaan kyllä se sen 4 vuotta ottikin ilman sitä lainaa. Ei oo halpaa tää rakentaminen :) No, mutta selvittiin ja toki on tehty paljon muutakin tässä välissä. Käyty töissä, opiskeltu, laitettu pihaa, tehty pihavaja, leikkimökki ja pyöräytetty yksi muksukin lisää.

Tässä nyt kuitenkin muutamia kuvia yläkerran vielä vaiheessa olevasta vessasta. Esittelen valmiin wc:n kesän mittaan ja muuta yläkertaa sitten, kun saadaan huoneita kalustettua ja tavarat paikalleen.Valitsin lattiaan vaalean harmaan laatan, koska se saa hankalan mallisen tilan tuntumaan avarammalta. Päädyin 30x30-kokoiseen laattaan käytännön syystä, koska se oli tähän tilaan laattajaoltaan sopiva. Sauman väriksi valitsin keskiharmaan, joka näyttää laatan kanssa hyvin samanväriseltä. Se saa lattiapinnan näyttämään yhtenäiseltä.Tunto Hienolla saatiin vähän rouheampaa tunnelmaa vaaleaan vessaan.
Tekemäni kuvio tosin ei kuvassa kovin hyvin näy.

Wc-tilamme on tosiaan hankalan mallinen ja tuntuikin, että harmaita hiuksia tuli useampi suunnitteluvaiheessa. Wc:n katto tulee nimittäin huomattavan alas ja mieheni, joka on pitkä, täytyy myös mahtua lavuaarin eteen pesuille lyömättä päätään kattoon. Matalan tilan vuoksi myös peilin valovaihtoehdoksi jäi käytännössä valopeili, jossa valot on suoraan eteenpäin suunnatut. Kattovalaisimeksi valitsin spottimallisen valaisin, koska katto on vino ja matalalla. Spottivaloilla onnistuu myös Tunto Hieno -seinän kuvioiden korostaminen, jolloin kuviot näkyvät myös ovelle vastapuolella olevan valopeilin kautta.Jotakuinkin tältä valmis tila tulee näyttämään, mutta palaan valmiin wc:n kuviin, kun saadaan kalusteet paikoilleen :)

Mies "tilasi" suunnitelmat ja kalustekuvat, kun kuulemma niiden avulla oli helpompi hahmottaa mun ajatusmaailmaa :)


Ihanaa viikonloppua!


6 kommenttia:

 1. Kaunista ja käytännöllistä! Hankalan mallisesta tilasta oot saanu käytettyä loistavasti jokaisen nurkan!

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää! Mistä nuo teidän wc-kalusteet tulee...?? Huomasin, että niitä on aika paljon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) meillä tosiaan tuonne vessaan tarvitaan aika paljon säilytystilaa ja kaksi allasta, joten Ikean Godmorgoniin lopulta päädyimme. Olen kuullut tutuilta paljon hyvää Ikean wc-kalusteista ja hinnanero oli 1000 euron paikkeilla muihin kalustetarjouksiin verrattuna...

   Poista
 3. Täällä on painittu samalla teemalla, tosin remonttia on vanhaan taloon tehty vuodesta 2007 asti :) Ollaan periaatteessa rakennettu talo uudestaan ulkovuorausta myöten erittäin pienellä budjetilla. Ja asuttu koko ajan tässä "työmaalla" Kaikki mitä ollaan osattu ja voitu ollaan tehty miehen kanssa kaksin. Nyt lopputarkastus lähenee (15.7 ) ja yläkertaan tuleva uusi vessa on tekeillä, sit pitäis olla aika lailla valmista. Pikku viimeistelyä ja sisustelua lukuun ottamatta. Budjetti on sillä mallilla, että eilen miehelle kaupassa esittelin mitkä laatat oikeesti haluisin jos olis varaa...mut todellisuudessa käytetään meidän laatta jäämistöjä, kyllä niistäkin kivan saa , ainakin värit on mieluisat :) Tsemppiä sinne remonttiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riitta, kiva kuulla että joku muukin tekee hartiapankkivoimin taloa ;) hidastahan se on, mutta kyllä se sitten palkitsee :) meillä on kans loppukatselmuspäivä sovittu kesäkuulle, joten tuleepahan tehtyä loputkin keskeneräisyydet valmiiksi. Tsemppiä teille myös remonttiin :)

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)