Sivut

10. elokuuta 2014

Kokemuksia mustasta pesuhuoneen lattiasta ja tummasta suihkun taustaseinästä

Tuli jotenkin sellainen fiilis, että on pakko kirjoittaa tästä aiheesta, kun mustan & tummien laattojen suosio tuntuu jatkuvan vuodesta toiseen. On vaan ihan pakko sanoa pari sanaa näistä arkikäytössä :)

Ensinnäkin mustaa väriä ei pitäisi käyttää vaakapinnalla kuin erittäin harkitusti - tämän olen oppinut kantapään kautta - trust me. Meillä on musta klinkkerilattia wc:ssä, kodinhoitohuoneessa, pesuhuoneessa ja saunassa. Voin näin 4 vuoden käyttökokemuksella todeta, että toimii lattiapintana hyvin wc:ssä, mutta kolmessa jälkimmäisessä tilassa ei kovin hyvin.

Mustassa näkyy lähestulkoon kaikki, vaikkei uskoisi. Siinä näkyy pöly, vaaleat hiukset ja karvat, kaikenlaiset roskat - you name it. Se on about tunnin verran siivouksen jälkeen kiva, ja sitten pöly laskeutuu :) 4 vuoden siivouskokeilujen jälkeen en myöskään ole löytänyt ainetta, joka räjäyttäisi kalkkitahrat kerralla pois, niin kuin mainoksissa luvataan. Musta lattia sopii siis siivousintoilijalle, muttei missään nimessä laiskalle siivoojalle :)

Mutta onhan tuo musta ihana väri ja niin trendikäs - pakko myöntää. Oma lempparini, ei siitä mihinkään pääse. Vaakapinnalla olen kuitenkin oppinut sen kanssa varovaiseksi. Pystypinnalla se sen sijaan tuntuu toimivan monessakin paikkaa hyvin.

Suihkun takana meillä on tummahko, metallinhohtoinen laatta ja se on tuntunut toimivan hyvin ja siihen olen ollut erittäin tyytyväinen.


Päivä imuroinnin jälkeen... Huoh. 

Erittäin kalkkipitoinen vesijohtovesi aiheuttaa harmaita hiuksia mustan lattian omistajalle...

Onko muilla kokemuksia tummasta pesuhuoneen lattiasta / tummasta suihkun taustaseinästä? 
Tai löytyykö hihasta kikkakolmonen, jolla kalkkitahrat saa räjähtämään pois :)

9 kommenttia:

 1. Mulla on Metod Daily Shower suihke, jota olisi tarkoitus suihkauttaa aina suihkun jälkeen pinnoille estämään kalkin kertymistä. Tunnustan, että en tiedä toimiiko, tulee niin laiskasti käytettyä. Mutta tuoksu on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Karin! En ole tummoisesta suihkutteesta kuullutkaan :) mistähän sitä voi ostaa? Olis kyllä kiva testata meidän pesuhuoneessa :)

   Poista
  2. Kirjoitusvirhekin vielä. Siis Method. Omani olen ostanut Kodin1:stä, mutta ainakaan Jyväskylässä eivät myy enää. Stockmannilta ainakin saa!

   Poista
 2. Tulin tutustumaan blogiisi:) Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Virpi! Kiitos, kiva että tulit :)

   Poista
 3. Marika, mahtava postaus, kerrassaan! Meillä on käytännössä identtinen kylppäri, samat laatat samoissa pinnoissa ja kaksi suihkua vierekkäin, ja ikää se 4 vuotta. Aivan sama juttu lattian kanssa... Ei ole löytynyt vielä sitä kalkkitahran räjäyttävää ainetta! Myötätunnot täältä :). Ja ps. Ihana blogi sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tarja :) lupaan ensi töikseni kertoa sinulle, jos löydän jonkun super-aineen :)

   Poista
 4. Swipen brite? Universal stone?

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)