Sivut

26. lokakuuta 2014

Taulu tuli ja teki olohuoneesta levollisen

Olen pitkään haaveillut tilaustaulusta omaan kotiin, ja tänä syksynä uskaltauduin sellaisen teettämään suuresti ihailemallani taiteilijalla Virpi Mäkisellä (Keltainen keinutuoli). En tiedä, miksi olen aiemmin "pelännyt teettää" omaan kotiin isoa taulua, mutta en taatusti pelkää enää - Virpi nimittäin osoitti pelkoni aiheettomaksi :)

Tilaustyönä teetetty taulu on aina sijoitus, ja tauluun saattaa liittyä vahvojakin tunteita. Mielestäni on tärkeää, että taitelijan kanssa synkkaa ja pääsee helposti samalle aaltopituudelle. Se on kummankin etu. Tärkeää on myös taitelijan ja oman tyylin kohtaaminen, taitelijan täytyy voida tehdä maalaus tyylilleen uskollisesti.

Virpin kanssa koin, että löysimme yhteisen sävelen nopeasti ja myös Virpin abstrakti tyyli kiehtoi. Taulun aihetta hain viljapelloista. Olen itse kova valokuvaamaan, niinpä lähetin pari peltokuvaa Virpille ja kerroin, mitkä muodot kuvissa minua viehättivät. Hän sai nopeasti kiinni siitä, mitä hain. Kerroin lisäksi värit, joita toivoin mukaan maalaukseen. Virpi puolestaan antoi hyvän maalarinteippiohjeen taulun koon testaamiseen.

Valmista maalausta kävin paikan päällä katsomassa kertaalleen Virpin Ateljeessa Seinäjoella (siitä muuten luvassa postaus myöhemmin). Yllätyksekseni maalaus ei mahtunut meidän autoon, joten jouduin jättämään maalauksen ateljeehen odottelemaan toista kuljetusta. Mutta odotus palkittiin ja nyt se on tuossa meidän olohuoneen seinällä - ja pakko sanoa, että on se upea! Maalaus tekee olohuoneeseemme levollisen olon, kuin viljapellot konsanaan. Virpin maalaukselleen antama nimi "levollisuus" sopiikin sille kuin nenä päähän :)

Taulu Virpin ateljeessa... kuvassa myös Keltainen keinutuoli :)
Maalarinteippi auttaa hahmottamaan taulun kokoa.


Ihanaa viikkoa!

P.S. Tauluprojekti poiki paljon muutakin kivaa, joista olen iloinen - yksi niistä on sittemmin alkanut yhteistyö Virpin kanssa. Marraskuun aikana on luvassa myös kiva arvonta yhteistyössä Virpin kanssa :) Pysykäähän linjoilla :)

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kuuluu Virpille, joka taitavasti sai tämän aikaan <3

   Poista
 2. Kiitos Marika! Kylläpä se näyttää sopivan kotiinne:)

  VastaaPoista
 3. Paljonko tilaustaulut yleensä maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyssäristä.. En kyllä valitettavasti osaa antaa kattavaa vastausta. Hinnat varmasti riippuu taitelijasta ja varmasti myös taulun koosta. Ja villi veikkaus on, että myös ns. tekniikka vaikuttaa.. Eli onko öljyväri-, akryyli-, lyijytekniikalla tai muulla tekniikalla tehty...

   Poista
 4. Aivan ihana taulu ja kaunis koti

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)