Sivut

13. marraskuuta 2014

Monikäyttöinen ja hyvännäköinen tuuletusteline

Meidän kotiin saapui tässä taannoin paketti Dusterilta ja viime viikonloppuna pääsimme vihdoin Dusterin L-koon tuuletustelinettä asentamaan.

Pakkaus itsessään oli kyllä kätevän kokoinen, siitä on pakko antaa plussaa. Tämän tuuletustelineen hakemiseksi ei todellakaan tarvita peräkärryä, farmaria tai pakettiautoa - kevyt paketti kulkeutuu kantokahvastaan tarvittaessa vaikka julkisissa kulkuneuvoissa.

 
Jo ennen asennusta totesimme miehen kanssa kuin yhdestä suusta, että kaikki osat ovat todella jämäkän oloisia ja laadukkaan tuntuisia. Pakkauksessa oli hyvin huomioitu se, että kaikki osat on helposti otettavissa ja ne ovat hyvässä järjestyksessä. Ohjeet eivät pääse hukkumaan, sillä ne on painettu pakkauksen sisäpintaan. Ohjeet kannattaa lukaista läpi. Meillä kävi niin, että yhden muoviosan asensimme väärään kohtaan alkuun, mutta nopeasti sen kyllä huomasimme. Väärin asentamisen riski on pieni.
Itse tuotteen asennus oli helppoa, tosin kahdet käsiparit siihen tietyissä vaiheissa tarvitaan. Aikaa asentamiseen kului muun säätämisen kera puolisen tuntia, mutta tähän aikaan sisältyi myös tylsistyneen 5 veen viihdyttäminen, akkuporakoneen akun vaihto ja oikean ruuvaripään etsiminen :) Veikkaan, että jos oikeat tavarat on käsillä ja ohje luettu, asennus onnistuu käteviltä käsiltä vartissa.

Asennuksessa kannattaa huomioida, että lautaverhotussa seinässä edes kaksi ruuveista osuu koolauspuuhuun, jolloin teline on jämäkästi kiinni koolauksessa. Koolauspuun paikan pystyy päättelemään ulkoverhouksen naularivistä. Kivi- ja tiilipinnalle on tietysti omat kiinnitystapansa.


Muutoin asennuksessa ei tarvita mitään vippaskonsteja. Itse katsoimme pienellä vatupassilla telineen suoraan ja kiinnitimme ensimmäisenä yhden yläruuvin, jolloin telineen asentaminen alhaalta suoraan oli helpompaa. Akkuporakone on kätevä apuri ruuvauksessa, käsin ruuvausta en suosittele, sillä ruuvit ovat pitkiä ja ainakin ulkoverhouslauta on verraten kovaa käsin ruuvattavaksi.

Ensikokemus maton tamppauksesta oli hyvä ja 3 metrisenkin maton asettaminen telineeseen oli todella helppoa.  Kyllä tästä meidän tuuletusteline nro 1 tulee :) ison maton tamppausta en  ole vielä kokeillut, mutta kirjoitan lisää kokemuksia sitten myöhemmin.

Teline on helppo taittaa seinänvierustaan, kun sitä ei käytetä.


Teleskooppi varret saa kätevästi esiin, kun tuuletetaan isompia mattoja tai tekstiileitä.


Matto on helppo laittaa telineeseen.


Telineen voi kääntää "sateelta suojaan" tamppauksen jälkeen, jolloin tekstiilit tuulettuvat suojassa.


Teleskooppivarsien päässä on tulpat. Ne estävät maton putoamisen varren päästä ja pitävät huolta myös siitä, että teline ei seinään osuessaan vahingoita seinäpintaa.

Moni ehkä miettii, miksi mattoja ylipäätään kannattaa tampata tai tuulettaa, kun ne voi imuroida. Mikään pakkohan ei toki tuleettaa ole. Tuulettaminen antaa kuitenkin tekstiileihin raikkaan tuoksun ja tampatessa samalla myös pölyn määrä vähenee.Kaiken kaikkiaan omakohtaisella kokemuksella voin sanoa, että laadukkaan oloinen tuote. Aika  näyttää, miten teline kestää Suomen sääoloissa ja meidän käytössä. Kirjoittelen käyttökokemuksia lisää ensi vuoden puolella. Odotankin jo innolla, että pääsen kiikuttamaan vuodevaatteita kipakkaan pakkaseen. Nyt vain puuttuu enää se pakkanen :)

Dusterilla on tällä hetkellä jouluinen alennuskampanja, kannattaa käydä tsekkaamassa www.duster.fiP:S. Tässä on muuten oiva joulu- tai tuparilahja omakotitaloasujille, jos joku siellä ruudun toisella puolella miettii lahjaideoita ;) Ostoksen voi tehdä Dusterin nettisivuilla: www.duster.fi


Edit 6.2.2015: Lue kokemuksia myös telineen talvikäytöstä

4 kommenttia:

 1. Siis vau mikä keksintö, ei enää tarvitsekaan hankkia sellaista pihan rumilusta seistä tököttämään, JES! Onko teillä kumpi koko L vai XL ja vielä tärkeä kysymys, mistä näitä oikein saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kiva :) ja meillä tosiaan tuo L-malli, täytyykin lisätä se vielä tuohon blogitekstiin :) Duster-telineen voi ostaa tällä hetkellä firman sivujen kautta www.duster.fi/osta

   Poista
 2. Tää on huikee! Onko tää se sama, joka oli asuntomessuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ja kyllä, Duster oli ensiesittelyssä Asuntomessuilla 2014 kohteissa 6 ja 13.

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)