Sivut

4. tammikuuta 2015

Koko perheen kylpyhuone

Mukavaa tätä vuotta ihanat! Pahoittelu blogihiljaisuudesta, mutta täällä on nyt lomailtu ilman konetta ja vietetty aikaa perheen kanssa. Nyt on taas virtaa vaikka muille jakaa :) Blogin puolella vuosi  2015 käynnistyy suunnittelukohteen esittelyllä. Näin alkuun muutama sana itse kohteesta ja sen suunnittelusta.

Sain olla kohteen suunnittelussa mukana jo rakennuksen luonnosvaiheesta lähtien, joten pystyin ottamaan kantaa arkkitehdin tekemään pohjaan ja mitoituksiin sekä huomioimaan perheen tarpeet ja toiveet kylpyhuoneen toiminnallisuuden suhteen paremmin.

5-henkisen perheen arkikylpyhuoneelle oli paljon toiveita ja ehtoja: sinne piti mahtua yhtäaikaa tarvittaessa 2 aikuista ja 3 pientä lasta aamu- ja iltapesuille, joku hammaspesuille, joku suihkuun jne. Lisäksi tarvittiin perheen äidin meikeille oma paikka sekä runsaasti muuta säilytystilaa ja valoa. Koska luonnonvaloa tilassa on niukalti, päädyttiin runsaasti valoa antaviin led-spotteihin ja peilivaloihin.

Perheen pyynnöstä tein tilasta useita 3D-mallinnuksia. 3D-mallinnuksen avulla perheen oli helppo hahmottaa tulevaa tilaa ja mahdollisia kalusteita. Tällä tavoin perhe pystyi hahmottamaan paremmin tulevaa arkeansa ja tilan mahdollisuuksia jo kauan ennen kuin talo oli edes tontilla pystyssä.

Mutta pitemmittä puheitta, tässä kuvia valmiista kohteesta :)

Näkymä ovelta

Kotelointi hyödynnettiin

Tilaa vievä kotelointi kylpyhuoneen nurkassa hyödynnettiin säilytyskalusteen kiinnityksessä. Tämä seikka huomioitiin erityisesti koteloinnin rakennusvaiheessa, jotta kalusteen kiinnistys ei tee hallaa itse koteloinnin sisällä kulkeville putkille.

Oma meikkauspiste

Oven vasemmalle puolelle suunnittelin perheen äidille oman meikkauspisteen, jossa on valopeili, säilytyskaluste ja pistorasia - kaikki käden ulottuvilla. Näin tilaa vapautuu altaan ääreltä.Ovellinen suihkuseinämä erottaa suihkutilan muusta tilasta 


2 kommenttia:

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)