Sivut

13. kesäkuuta 2018

Mitä sisustusassari puuhailee nykyään?

Blogini oli jonkin aikaa pois saatavilla, mutta avasin sen nyt uudelleen julkiseksi. En tiedä alkaako tästä nyt uudelleen blogin pitäminen ja lukeekokaan näitä juttuja kukaan, mutta pakko sanoa, että muutaman vuoden blogitauko tässä elämäni hektisimmässä kohdassa on ollut tarpeen.

Sisustus aiheena on tapetilla itselläni joka päivä, sillä teen sen parissa töitä yrittäjänä ja suunnittelijana, joten kiinnostus esimerkiksi sisustuslehtiin ja -blogeihin on ollut minimaalista ainakin vapaa-ajalla. Instagramin ja Pinterestin suurkuluttaja taidan kyllä olla tällä hetkellä.Yrittäjyyttä on takana nyt kohta 2 vuotta Suunnittelutoimisto Luovision puikoissa ja pakko sanoa, että olen kyllä rakastunut yrittäjyyteen. Erityisesti sen tuomaan vapauteen. Ja vaikka samalla olen nauttinut suunnattomasti, on yrittäjyys samalla ollut hurjin kasvumatka mitä olen ikinä kokenut. Eniten koen kasvaneeni ihmisenä.

Henkinen vuoristorata on tässä hommassa ehkä kaikkein pahinta. Myös tietysti tulojen epävarmuus on sellainen seikka, joka täytyy osaltaan hyväksyä tai tehdä oman bisneksen ja laskutuksen suhteen  tarkempaa suunnittelua, jolloin tulot jakaantuvat tasaisemmin eri kuukausille.


Suunnittelutöistä nautin paljon, sillä toimistolla ei ole yhtäkään samanlaista työpäivää. Sisustussuunnittelu työnä on erittäin monipuolinen ja haastava. Tässä työssä ihmisten kohtaamisen ja kuuntelemisen taito on yksi tärkeimmistä. On osattava kuulla sekin, mitä asiakas ei sano. Pelkkä hyvä silmä ei tässä työssä vielä vie kovin pitkälle. Se auttaa, mutta ei välttämättä tee vielä kenestäkään hyvää suunnittelijaa.

Suunnittelutyö on ennen kaikkea vuorovaikutusta asiakkaan kanssa ja asiakkaan arjen toiminnallisuuden ja viihtyisyyden lisäämistä rakennettujen tilojen kautta. Jos ei ymmärrä asiakasta ja hänen tarpeitaan tai vaikka tilan toiminnallisuuteen liittyviä tarpeita, suunnittelutyö voi olla turhaa.Tällaisia ajatuksia tällä kertaa. Jos tänne blogiin joku sattuu eksymään olisi kiva kuulla, millaiselle sisällölle nykyään olisi kiinnostusta vai onko kaikki jo kerrottu ;)

- Marika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)